Untitled
03 feb 2017
week 270: 26 januari t/m 1 februari

Op 26 januari heeft Mark Bas naar school gebracht, zodat ik bij Laura thuis kon blijven, die vannacht ziek geworden is. Tussen de middag en na school heeft Jolanda (de moeder van Tijn) Bas mee naar school genomen en thuisgebracht. Bas had weer “in het boekje gewerkt” (Cito). Na school heeft hij in zijn nieuwe Donald Duck Junior alle spelletjes gemaakt en daarna heeft hij letters en cijfers geoefend. Ook hebben Bas, Laura en ik gezellig spelletjes gedaan.
Bas moest op 27 januari optreden tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van de school. Samen met alle kleuters zongen ze een liedje. De timing was niet handig: toen ik Laura bij de Peuterspeelzaal mocht halen, waren de kleuters net aan de beurt. En dus heb ik Laura wat eerder opgehaald, waardoor we Bas toch hebben kunnen zien optreden. Hij deed goed mee en zwaaide zijn best naar ons . Na de lunch kwamen Eefje en Sjoerd op bezoek. Bas, Laura en Sjoerd hebben fijn gespeeld. Ook hebben ze nog even televisie mogen kijken; ik had de bank een beetje verbouwd, zodat Bas en Sjoerd gezellig naast elkaar op de bank konden liggen.
Op 28 januari heeft Bas weer fijn gezwommen; deze keer ook even met kleren aan. Na de zwemles zijn we met Mark en Laura bij opa en oma Van Aerle op bezoek geweest. Tante Maartje en Eline kwamen ook. Bas, Laura en Eline hebben fijn gespeeld en geknutseld. ’s Middags zijn we naar oma Van Mierlo gegaan, die vandaag jarig was. Bas en Laura hebben fijn gespeeld met Esther en Lars en met Jans en Ties. Samen met opa en oma, tante Monique, oom Anton, Esther en Lars hebben we gezellig nog frietjes gegeten en daarna zijn we weer naar huis gegaan.
We zijn op 29 januari een geo-cacheroute gaan lopen in Liessel bij de Hutten. We moesten op zoek naar 6 kabouters die in het bos over een route van 5 km verstopt waren. Bij iedere kabouter stonden de coördinaten van de plek waar de volgende kabouter verstopt was en bij iedere kabouter moest er een vraag beantwoord worden. We hebben de eerste 2 kabouters gevonden, de 3e was erg lastig. Laura had al een tijdje gezeurd dat ze naar huis wilde en bij de plek van kabouter 3 had Bas Laura onder de modder gespat. Heel relaxt de kabouter zoeken zat er niet meer in en omdat het ook al laat begon te worden, zijn we weer naar de auto gewandeld. Thuis heeft Mark Bas en Laura in bad gedaan, terwijl ik pannenkoeken bakte. Bas en Laura hebben lekker gesmuld en goed gegeten.
Op 30 januari zijn we overgebleven met de LunchClub. Bij het buitenspelen waren Bas, Tijn en Sem een wat minder leuk spelletje aan het doen; ze zaten aan elkaar te trekken en elkaar te duwen. Ik had ze al een paar keer gewaarschuwd dat ze beter wat anders konden gaan doen, omdat er vast iemand pijn zou gaan krijgen. En uiteindelijk lag Sem op de grond en moest Bas huilen, omdat zijn hand pijn deed. Gelukkig hebben ze verder wel fijn gespeeld. Het laatste kwartier werden de kleuters voorgelezen door oudere kinderen. Na school heeft Ellen Bas zijn haar geknipt en daarna zijn we nieuwe gymschoenen voor Bas gaan kopen, omdat zijn oude gymschoenen niet meer goed pasten. Bas was heel enthousiast over gisteren: nog voordat hij de klas in was, had hij de juf al verteld dat hij kabouters gezocht had in het bos en dat hij pannenkoeken gegeten had. Ook tegen Ellen was dat het eerste wat hij vertelde.
Bas was op 31 januari weer aan de beurt om mee ontwikkelspelletjes te doen in mijn groepje. Hij was weer erg enthousiast en heeft goed zijn best gedaan. Tussen de middag zijn we weer overgebleven met De LunchClub. Bas heeft genoten van het rondrennen buiten met Tijn, Levi en wat oudere jongens. Weer binnen deden 2 kinderen een interactief poppenkast-spel, waarbij de kleuters liedjes zongen en muziek maakten. Dat was erg leuk. De terugweg heeft Bas zelf naar huis gefietst. Ik had zijn stuur en zadel hoger gezet, zodat hij wat makkelijker kon fietsen en dat ging erg goed. Toen we weer thuis waren, hebben Bas, Laura en ik gezellig even spelletjes gedaan, daarna zijn Bas en Laura gaan knutselen. Na het avondeten hebben we met zijn vieren op de Wii gekart.
Op 01 februari zijn we samen met tante Maartje en Eline na school bij opa en oma Van Aerle gaan lunchen. Daarna hebben Bas, Laura en Eline een film gekeken en geknutseld. We hebben boodschappen gedaan en zijn naar de bieb geweest om de boeken terug te brengen (we hebben geen nieuwe meegenomen, omdat Bas graag op de schoolbieb wil gaan kijken).








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative