Untitled
11 feb 2017
week 271: 2 t/m 8 februari

Op 2 februari zijn we weer gezellig overgebleven met De LunchClub. Op de terugweg van school naar huis heeft Bas weer zelf gefietst. Bas en Laura wilden allebei op de “plankjes”schommel en dus heb ik het schommelstoeltje vervangen door een plankje. Wel zo handig: nu kan Laura ook zelf op en van de schommel en hoef ik haar niet steeds in en uit het stoeltje te tillen. Ze hebben een hele tijd met zijn tweetjes geschommeld. Na het avondeten hebben Mark en Bas samen op de Wii gespeeld. ’s Nachts heeft Bas 2 x in zijn bed overgegeven . Omdat zijn beddengoed in de wasmachine zat, heeft hij de rest van de nacht bij ons in bed geslapen.
Bas heeft op 3 februari ’s morgens nog een keer overgegeven en dus heb ik hem thuis gehouden van school, maar er was de rest van de dag niets aan hem te merken. Hij heeft flink rondgerend (“ik ga sporten”, zei hij dan, terwijl hij de hele kamer rondrende), met de Lego en strijkkralen gespeeld. ’s Middags heeft hij fijn met Laura gespeeld, al hadden ze af en toe ook flink ruzie. Na het avondeten hebben we met zijn viertjes op de Wii gekart.
Op 4 februari was het kijkles bij de zwemles van Bas. Mark, Laura en ik hebben de hele les mogen kijken. Het was mooi om te zien dat Bas zoveel plezier in het zwemmen heeft. Hij had de hele tijd een grote lach op zijn gezicht en deed goed zijn best. Hij zit nu in een groepje van 3 jongens en hij ligt wel duidelijk wat achter op de andere 2. Zowel bij de overgang van badje 1 naar 2 als de overgang van 2 naar 3 zeiden ze dat hij eigenlijk nog niet helemaal ver genoeg was om over te stappen, maar dat hij te goed was om te blijven zitten. Nu is het verschil met de andere 2 jongens toch wel duidelijk. Bas doet wel echt zijn best en doet wat hij moet doen, maar hij is wat zwakker (én een stuk jonger) dan de andere 2. ’s Middags was Bas heel stout: Laura zat op de grond te spelen en Bas rende naar haar toe en schopte tegen haar hoofd! Het was geen harde trap, maar wat hij deed vonden Mark en ik echt héél erg! Hij moest in de hoek, waar hij heel hard en overstuur begon te huilen, omdat hij erg geschrokken was. Ook mag hij vanavond niet op de Wii, wat hij heel erg vindt. Hopelijk leert hij ervan en doet hij dit NOOIT meer. ’s Middags zijn we bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest, waar Bas en Laura fijn gespeeld hebben.
Op 5 februari zijn Mark, Bas en Laura even naar de Praxis geweest. Mark heeft 2 schilderijen van Cars bij Bas op de kamer opgehangen, die hij van Sjoerd gekregen heeft. Na de lunch zijn we weer naar de bossen in Liessel geweest om de kabouter-route af te maken. We hebben deze keer makkelijk alle punten gevonden: 2 kabouters, een infobordje bij een paddenpoel en tot slot een “reuze”-kabouter; dat was het eindpunt van de route. Bas en Laura hebben het deze keer heel goed gedaan! Ze hebben (bijna) niet gezeurd en goed doorgelopen (heel lief een heel stuk hand-in-hand). Ook hebben we 2 wilde reeën gezien! Na het avondeten hebben we met zijn vieren op de Wii gespeeld en daarna hebben Bas en Laura fijn nog een tijdje in bad gespeeld.
We zijn op 6 februari weer gezellig overgebleven met De LunchClub. Na school ben ik met Bas en Laura voor de eerste keer naar de schoolbieb geweest om boeken uit te zoeken. Daarna is Charlotte met ons mee naar huis gefietst om Jule te brengen, die graag met Bas wilde komen spelen. Bas was helemaal trots dat hij zelf naar huis mocht fietsen. Bas, Laura en Jule hebben fijn in de tuin gespeeld en gekleid.
Op 7 februari waren we als één van de eersten op het schoolplein. Ik moest om 08:15 uur even bij meester Frank langs om te regelen dat de dansmarietjes en de Raad van Elf bij de Carnavalsmiddag van Kinderspel komen. Dat vonden Bas en Laura wel interessant: met de trap naar boven naar het lokaal van groep 8! Na school zijn we nóg een keer bij meester Frank geweest: en het is gelukt!!! Dat wordt weer een gezellige carnaval . Tijn en Femm zijn na school bij ons komen spelen. Ze hebben fijn gespeeld! Na het avondeten hebben Bas, Mark en ik op de Wii gekart.
Bas, Laura en ik zouden op 8 februari samen met tante Maartje en Eline naar opa en oma Van Aerle gaan, die in Weerterbergen op vakantie zijn. We zouden daar met zijn allen gaan zwemmen. Helaas belde de conciërge om 11:45 uur op om te vragen of ik Bas kon komen halen omdat hij ziek was. Bas zat op een krukje bij de juf. Hij klaagde steeds over buikpijn en toen ze buiten gingen spelen, was hij in het halletje bij de verwarming blijven staan. Toen Laura tegen Bas zei dat we niet konden gaan zwemmen, begon Bas te huilen en zei dat hij toch wilde gaan zwemmen. Ik heb hem uitgelegd dat het niet zo werkt: dat hij niet drie kwartier voordat school uit is, ziek naar huis gaat en dan nog geen uur daarna gaat zwemmen. Thuis heeft hij nog even gehuild dat hij wilde gaan zwemmen, maar na een tijdje huilde hij omdat hij zo’n buikpijn had. Toen hij ook diarree kreeg, zei hij dat hij dan toch niet wilde gaan zwemmen. Tante Maartje en Eline zijn Laura op komen halen en Bas is bij mij thuis gebleven. We hebben gezellig de hele middag spelletjes gedaan en op de bank televisie liggen kijken. Bas heeft goed gegeten en gedronken, maar ook regelmatig op de wc gezeten. Hij heeft ook weer een heel blad vol met woordjes geschreven en ’s avonds hebben Bas en Laura nog even in bad gespeeld.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative