Untitled
03 apr 2017
week 278: 23 t/m 29 maart

Op 23 maart zijn we overgebleven met De LunchClub. Bas heeft gezellig met Laura en zijn klasgenoten gegeten en daarna hebben ze fijn buiten gespeeld. Na school heeft Bas zelf naar huis gefietst. Thuis hebben Bas en Laura fijn een tijdje in de tuin gespeeld. Omdat mijn achterband (alwéér) helemaal leeg is, ben ik mijn fiets naar de fietsenmaker gaan brengen. Bas en Laura wilden ook mee. Bas is op zijn eigen fiets mee geweest en Laura op de loopfiets. Omdat Laura niet zo heel hard ging en Bas steeds een stuk vooruit mocht fietsen tot een afgesproken punt, moest hij regelmatig een tijdje wachten. Uiteindelijk heb ik Laura voor op mijn fiets gezet en haar loopfiets achterop; dat ging wat sneller. Mark kwam ons bij de fietsenwinkel ophalen met de auto.
We zijn op 24 maart bij oma Van Mierlo op bezoek geweest. Bas en Laura hebben hun rapport laten zien en fijn gespeeld. Thuis hebben ze met zijn tweetjes weer fijn in de tuin gespeeld. Ze hadden veel plezier in het huisje bij de glijbaan. Daar stonden ze met zijn tweeën te dansen en te zingen dat ze gingen trouwen .
Op 25 maart heeft Bas weer gezwommen. Ook vandaag was het weer moeilijk afscheid nemen, maar uiteindelijk vond hij het toch weer leuk. Hij zit nu bij Jens, Tijn en Djeano in het groepje. Na de zwemles zijn we met zijn tweetjes bij de HEMA geweest. Ik was broeken voor Bas en Laura aan het uitzoeken, toen Bas riep: “Mam, ik heb mijn naam gevonden!!!” Toen ik ging kijken wat hij bedoelde, rende hij van een BH met cupmaat B, naar een BH met cupmaat A en een slipje maat S . Daarna hebben we gezellig boodschappen gedaan. Toen we thuiskwamen, was tante Lucy er. Opa en oma Van Aerle kwamen ook gezellig op bezoek en naar de rapporten van Bas en Laura kijken. ’s Middags hebben Bas en Laura een cadeautje gekocht van het geld dat ze voor hun rapport gekregen hadden. Thuis hebben ze met Mark in de tuin gewerkt en gespeeld met hun nieuwe Lego.
We zijn op 26 maart naar de Efteling geweest. Wat hebben we een super fijne dag gehad! We hebben eerst een ronde door het Sprookjesbos gemaakt. Bas en Laura kenden veel sprookjes van de Sprookjesboom-DVD en ze hebben hun ogen uitgekeken. Daarna zijn we in de Carrousel en in De Droomvlucht geweest. We zijn bij het Volk van Laaf geweest, in de Zweefmolen en de Rups, het Poppenfestival en Monsieur Cannibal, de Gondoletta, de Pagode, Polka Marina en de Oldtimers en toen moesten we kiezen tussen de Bobbaan of de Fata Morgana, omdat de dag al bijna om was. We zijn uiteindelijk in de Fata Morgana geweest. Wat was het een mooie dag en wat zijn Bas en Laura lief geweest! Op de terugweg hebben we ook nog bij McDonald’s gegeten; toen was het feest compleet .
Op 27 maart was het mooi weer! Bas heeft weer fijn zelf naar huis gefietst vanuit school. Op school heeft hij even op de fiets van Yfke gezeten om te kijken of zijn nieuwe fiets 16 of 18 inch-banden moet hebben. Bij de fiets van Yfke (16 inch) kon hij met allebei zijn voeten al plat op de grond. Na school hebben Bas en Laura zo fijn samen gespeeld! Ze hebben de hele tijd in de tuin in de zandbak, op de trampoline en op de glijbaan gespeeld. Ik zie ze steeds vaker over de glijbaan naar boven rennen (wat ze natuurlijk niet mogen), maar vandaag renden ze ook vanuit het huisje over de glijbaan naar beneden…
Bas was op 28 maart weer aan de beurt om met mij mee een ontwikkelspelletje te spelen. Hij heeft al een paar keer gevraagd als ik zeg dat ik ga werken: “maar wie komt er dan op school werken?”. Tussen de middag zijn we overgebleven met de LunchClub. Bas en Laura hebben gezellig gegeten en fijn buiten gespeeld. Het was weer erg mooi weer. Na school hebben Bas en Laura ook weer fijn in de tuin gespeeld. Bas had 3 splinters in zijn handen, waarvan er 2 best diep zaten. Samen met Mark heb ik die eruit gehaald. Hij was erg overstuur, maar gelukkig gingen ze er vrij gemakkelijk uit. ’s Avonds kwam oma Van Mierlo, omdat wij 10-minutengesprek hadden voor Bas. Bas moest huilen toen we gingen, hij wilde bij papa blijven. Gelukkig was hij gauw weer stil toen oma Bas en Laura voor ging lezen en is hij lief gaan slapen. We hadden het gesprek met juf Karina. Bas doet het heel goed op school. Hij heeft de Cito-toets héél goed gedaan! Hij had 42 van de 44 vragen goed bij rekenen en 44 van de 48 bij taal. Wel blijft hij wat terughoudend in de kring, in de omgang met volwassenen en in de gymzaal, maar ze merken wel dat hij steeds verder groeit. Eerst zocht hij heel vaak bevestiging voor van alles, nu is dat een stuk minder. En soms als hij wat doet in de gymzaal, roept hij de juf om zeker te weten dat ze gezien heeft wat hij allemaal al durft . We zijn heel blij dat we hem nog een keer groep 1 hebben laten doen, dat is heel goed geweest voor Bas! Bas had vandaag weer een mooie tekening gemaakt van een trein, mooi ingekleurd en met poppetjes voor de ramen en wielen met spaken. Op de achterkant stond een mannetje met een koptelefoon op zijn hoofd. Hij had aan de juf gevraagd of ze wist waarom die op de achterkant stond… die stond op de trein te wachten! 
We zijn op 29 maart bij opa en oma Van Aerle gaan lunchen. Tante Maartje en Eline waren er ook. Daarna hebben we boodschappen gedaan en zijn we een paastak gaan kopen, die Bas en Laura thuis samen versierd hebben.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative