Untitled
10 mei 2017
week 281: 13 t/m 19 april

Op 13 april ging Bas met zijn klas naar het Kabouterpad bij de Ossenbeemd. Ze hadden ouders nodig die wilden rijden en de kinderen wilden begeleiden en dus ben ik gezellig mee geweest. Bas, Giel, Sem en juf Marieke zaten bij mij in de auto. Bij de Ossenbeemd kwam Lenn ook nog bij ons groepje. Er waren in totaal 24 kabouters met ieder een kaartje met een opdracht of tekst erop. De kinderen vonden het erg leuk! Ze hebben ook nog een tijdje water gepompt bij de stuw en in de zandbak/speeltuin gespeeld. Na afloop zijn we allemaal weer terug naar school gegaan. Samen met Bas ben ik naar opa en oma Van Aerle gegaan, om Laura weer op te halen. We hebben gezellig wat gedronken en Bas en Laura hebben fijn nog even gespeeld. We hadden voor het eerst “dierentuin”-pasta. Bas en Laura vinden pasta met “witte” saus heel lekker, maar met “rode” saus niet meer, terwijl ze dat eerst wel goed aten. De diertjes waren wel een succes; ze hebben allebei erg goed gegeten.
Bas had op 14 april paasviering op school. Ze hebben de hele morgen gezellig spelletjes gedaan. ’s Middags hebben Bas en Laura lief samen gespeeld.
Op 15 april heeft Bas weer fijn gezwommen. Daarna hebben we met zijn tweetjes boodschappen gedaan. Na de lunch kwamen oom Tom, tante Maartje en Eline op bezoek. Oom Tom was vandaag jarig, maar hij vierde het niet. Ze kwamen gebak en een snoepzak voor Bas en Laura brengen. Ze zijn gezellig nog wat blijven drinken en Bas, Laura en Eline hebben fijn gespeeld. Daarna zijn we met zijn vieren een cadeautje voor Jule gaan kopen. Bas en Laura waren érg druk vandaag!
Bas en Laura hebben op 16 april, 1e paasdag, paashaasjes gezocht. Ze waren helemaal enthousiast en renden de hele kamer rond op zoek naar nog meer haasjes. Na het ontbijt hebben ze gekookte eieren geschilderd en daarna zijn ze (alweer héél druk) gaan spelen. Na de lunch zijn we bij opa en oma Van Mierlo geweest. Daar waren oom Anton, tante Monique, Esther en Lars ook. Eerst hebben Bas en Laura paaseitjes gezocht, die in huis verstopt waren, omdat het slecht weer was. We hebben wat gedronken en daarna gezellig met zijn allen van de plaat gegeten. Na het eten hebben we Rummikub gedaan.
Op 17 april, 2e Paasdag, zijn we ’s middags bij opa en oma Van Aerle op bezoek geweest. We waren op de fiets en Bas heeft zelf gefietst. Tante Maartje en Eline waren er ook. Bas, Laura en Eline hebben eerst paaseitjes gezocht en daarna fijn gespeeld. Na het avondeten is Mark nog even met Bas weggeweest met zijn nieuwe fiets. Omdat hij er toch nog wat te klein voor is, heeft Mark de bagagedrager van de fiets gehaald, zodat het zadel nog een klein stukje verder naar beneden kan. Bas moet nu nog goed leren remmen en dan kan hij echt op zijn nieuwe fiets.
Bas is op 18 april weer naar school geweest. Na school heeft hij samen met Laura in de regen in de tuin gespeeld. Hij was gevallen met zijn fiets en moest hard huilen. Toen ze binnen kwamen spelen, was hij ook al tegen de tafel aan gevallen; nu heeft hij op allebei zijn bovenbenen een grote blauwe plek… Na het avondeten is Mark weer met Bas gaan oefenen met zijn nieuwe fiets. Nu het zadel lager staat, gaat het weer een beetje beter. Ook het remmen ging al best goed.
Op 19 april was het juffendag. Het thema was “dieren”. Bas had een shirt met een leeuw erop aan en een hondenpetje. Ze hebben de hele morgen spelletjes gedaan en ze kregen ranja en chips. Bas vond het erg leuk! Na de lunch zijn we naar het Wijkgebouw gegaan voor de Speurtocht van Kinderspel. De kinderen hebben eerst binnen lekker rondgerend en tikkertje gedaan, daarna werden ze in 3 groepen van 16 kindjes verdeeld. Ieder groepje liep een speurtocht, waarbij lintjes aan lantaarnpalen gevolgd moesten worden. Onderweg moesten er vragen beantwoord worden, werden er spelletjes gedaan en bij garage Van Bakel kregen we een rondleiding. Er was een sportauto waarvan ze lieten horen hoe hard het geluid klonk als ze gas gaven, ze lieten zien hoe ze een band van een velg afhaalden en weer terugzetten en er stond een bus op de autobrug die ze omhoog lieten gaan. Aan het eind van de speurtocht was een speelveld, waar de kinderen fijn nog gespeeld hebben. Thuis hebben Bas en Laura samen een film gekeken en na het eten hebben ze lekker nog even gebadderd.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative