Untitled
14 mei 2017
week 284: 4 t/m 10 mei

Op 4 mei kwamen ze al vroeg om met de aanbouw te beginnen. Na het ontbijt heeft Bas zijn plekje ingenomen, eerst op de trap en later in het huisje van de glijbaan en daar heeft hij uren vol ontzag zitten kijken naar de graafmachine en later ook nog een heel grote tractor met kiepwagen. Wat vond hij het gááf! Toen de aannemer (Gidus), de kraanmachinist en de bestuurder van de tractor binnen koffie kwamen drinken, ging Bas er gezellig met zijn kiwi en glaasje appelsap bij zitten, om daarna weer mee naar buiten te gaan. Toen hij van Gidus mee mocht helpen met het vasthouden van de “piepstok” op de bouwplaats en toen hij daarna ook nog in de sleuf mocht lopen, was het feest compleet! Wat heeft Bas genoten! Na de lunch kwam oma Van Mierlo Bas ophalen om mee te gaan naar de verjaardag van Lars. Hij heeft een fijne middag gehad en is ook nog frietjes blijven eten! Toen oma hem weer thuis gebracht had, heb ik Bas en Laura in bad gedaan. Omdat ik Bas een ijsje beloofd had en Laura in bad en naar bed wilde, heb ik hem nadat we Laura in bed gelegd hadden nog even mee naar beneden genomen om het beloofde ijsje te eten. Samen hebben we toen nog de foto’s van de dierentuin, Laura in het ziekenhuis en van vandaag van het bouwen gekeken.
Bas, Laura en ik hebben op 05 mei met de Lego gebouwd. ’s Middags kwamen tante Maartje en Eline op bezoek; die zijn vandaag thuisgekomen van vakantie. Bas en Eline hebben een tijdje in de tuin gespeeld en geknutseld.
Op 06 mei moest Bas met kleren aan zwemmen. Hij heeft het goed naar zijn zin gehad. Na de zwemles hebben we met zijn tweetjes boodschappen gedaan. ’s Middags is Bas met Mark naar de verjaardag van Erik en Lars geweest. Het duurde even voordat hij “los” kwam, maar daarna heeft hij fijn gespeeld.
Ons neefje Daan is op 07 mei geboren! Met opa en oma Van Aerle, tante Maartje en Eline ben ik ’s nachts al op kraamvisite geweest, maar omdat Laura nog niet helemaal fit is (van de operatie en ze is verkouden), gaan we er met zijn viertjes zaterdag naar toe. ’s Middags zijn we gezellig bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest en daarna zijn we gaan geocatchen. We hebben een (korte) route in Mariahout gelopen, waar we potjes moesten zoeken. Bas en Laura hebben goed meegezocht. Heel jammer dat de eindcache bijna leeg was en er niet veel te ruilen was, maar toch was het een leuke middag.
Op 08 mei moest Bas weer naar school na de meivakantie. Ik had een blad uitgeprint met daarop 7 foto’s van Bas en de aanbouw. Hij had veel zin om naar school te gaan, omdat hij de foto’s kon laten zien! Er kwamen wat kiepwagens vol zand langs bij school en de juf zei dat er iedere keer een paar jongens tegen de raam geplakt riepen: “Kijk! Die gaan naar de speelkamer van Bas!!!” Tussen de middag hebben we gezellig met Gidus geluncht. Bas had ook hem de foto’s laten zien. Voor en na het eten ging hij met Laura buiten kijken. Oma Van Aerle kwam bij ons om op Laura te passen, omdat ik naar de tandarts moest. Ik heb Bas vlug met de auto naar school gebracht en ben daarna direct doorgereden naar de tandarts. Na school zijn we bij Ellen geweest, om Bas te laten knippen. Daarna hebben we gymschoenen voor Laura en sokken voor Bas gekocht. Na het avondeten zijn Bas, Laura en Mark nog een keer naar Ellen geweest om Nijntje op te halen; die was Laura vergeten…
Bas ging op 09 mei na zijn ontbijt meteen buiten bij Gidus kijken. Tussen de middag was Gidus er niet en het beton was nog niet gestort, dus Bas had heel veel hoop dat hij na school naar het betonstorten kon kijken. Helaas kwamen ze in plaats van om 15:00 uur al om 14:30 uur met de betonwagens. Ik heb wat filmpjes en foto’s gemaakt, zodat Bas er toch nog wat van kan zien. Toen ik hem van school ging halen, waren ze net klaar en toen we weer thuis waren, was er één betonwagen weg en stond er nog een voor de oprit. Bas mocht in de vrachtwagen zitten en met Gidus en de “betonman” hebben we wat gedronken. Aan het eind van de middag mochten Bas en Laura hun hand in het beton zetten .
Op 10 mei zijn we na school gezellig bij opa en oma Van Aerle gaan lunchen. Tante Maartje en Eline waren er ook. Na het eten hebben Bas, Laura en Eline fijn nog even gespeeld en daarna zijn we een boodschap gaan doen. We hebben een bloemetje naar Linda van Kinderspel gebracht. Thuis hebben Bas en Laura fijn samen gespeeld, maar ze waren met vlagen ook erg vervelend, hadden flink ruzie en hadden op de bank en de vloer gespuugd (!!!). ’s Middags heb ik samen met Bas gips gemaakt om zijn dinosaurus-beeldje te maken. Hij vond het helemaal leuk om het gips te roeren en in het malletje te gieten en ook het malletje van het beeldje afhalen, vond hij héél erg leuk. Het beeldje is niet helemáál goed gelukt, maar als Bas hem morgen geverfd heeft, zie je er vast niet veel meer van. En hij heeft gips over voor nog 2 beeldjes.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative