Untitled
19 mei 2017
week 285: 11 t/m 17 mei

Op 11 mei hebben Bas en Laura heel fijn samen in de tuin gespeeld na school. ’s Avonds moest ik werken en zou Mark Bas en Laura naar bed brengen. Bas heeft de volgende morgen verklapt dat ze pas heel laat in bed lagen, want ze waren nog naar de Praxis geweest toen ik weg was om een cadeautje voor moederdag te kopen. “Maar ik verklap niet wat, want ik weet niet wat het is…”
Toen we Bas op 12 mei uit school haalden, was Gidus er weer met nog iemand anders. Hij was bezig met de voorbereidingen voor de metselaars, die volgende week gaan beginnen. We hebben samen geluncht en daarna zijn Bas en Laura in de tuin gaan spelen. Lisa kwam bij Bas spelen en met zijn drietjes hebben ze het fijn gehad. Toen Lisa weer naar huis was, kwamen ze met een heel grote vrachtwagen stenen brengen. Bas en Laura stonden buiten te kijken hoe ze de pallets met stenen van de vrachtwagen op de oprit tilden. Ook dat was weer erg interessant. Na het avondeten hebben Bas, Laura en ik alvast de grote boodschappen gedaan.
Op 13 mei zijn we met zijn vieren naar het zwembad geweest, omdat het kijkles was. Hij heeft goed zijn best gedaan. In het begin ging het op de rug drijven en zwemmen niet zo goed, maar later in de les ging het al een stuk beter. Toen ze vrij mochten spelen, ging Bas steeds onder water om te proberen op de bodem te gaan zitten . Na de zwemles zijn we meteen doorgereden naar Krimpen a/d IJssel, om bij Daan op kraamvisite te gaan. Oma van Aerle, tante Maartje, oom Tom en Eline kwamen ook. We hebben beschuit met muisjes gegeten en daarna zijn Bas, Laura, Eline, Amy en Mila in de tuin gaan spelen. Omdat Daan zich nog niet warm genoeg kon houden, moest hij lekker in zijn bedje blijven liggen, en dus zijn we boven bij hem gaan kijken. Wat een mooi, klein mannetje! We hebben met zijn allen geluncht en de kindjes hebben fijn nog een tijdje in de tuin gespeeld. Bas was een liedje van K3 aan het zingen en wilde graag weten wat “Afrika en Amerika” was. Mark heeft Bas en Laura, in plaats van een verhaaltje voor te lezen, met Googlemaps meegenomen op wereldreis. Hij heeft ze de wereldbol laten zien en daarna zijn ze in Afrika op safari geweest en hebben ze de Eiffeltoren, de toren van pizza en de Big Ben gezien . Morgen willen Bas en Laura naar IJsland en de Noordpool.
Het was moederdag op 14 mei. ’s Morgens kreeg ik van Laura een mooi geschilderde papieren theepot met een theeglas erin en Bas had een mooi schilderij gemaakt en een versje opgezegd. Van Mark, Bas en Laura kreeg ik het “cadeau van de Praxis”. Het was een zwarte doos met het logo van Van Hooff juweliers erop. Daarin zat een speelhorloge (die Bas en Laura bij de Kidsbox van de frietzaak gekregen hadden ); ik mag nog een horloge uit gaan zoeken! Mark had het doosje zwart gespoten met een spuitbus die ze bij de Praxis gehaald hadden. ’s Middags zijn we eerst naar opa en oma Van Aerle geweest. Tante Maartje en Eline waren er ook. Max mocht voor de eerste keer even uit zijn bench. Normaal zit hij daar altijd in als Bas en Laura er zijn, omdat Laura erg bang voor honden is en omdat Max behoorlijk speels en daardoor lomp kan zijn. Laura vond het spannend en heeft een tijdje bij mij op schoot gezeten. Later in de middag zijn we nog bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Tante Monique, oom Anton, Esther en Lars waren er ook. Bas en Laura hebben fijn met Esther en Lars gespeeld. Ze hebben verstoppertje gedaan, hebben gevliegerd, wat ze erg leuk vonden, en op de skelter rondgecrosst. Bas was héél druk vanmiddag… We hebben met zijn allen frietjes gegeten en daarna zijn we weer naar huis gegaan. Mark, Bas en Laura zijn naar IJsland en de Noordpool geweest .
Op 15 mei zijn we onverwacht overgebleven met De LunchClub. Bas heeft zich prima vermaakt! Na school hebben we ook de schoolbieb nog gedraaid. Toen we thuis kwamen, hebben we lekker een ijsje gegeten en hebben Bas en Laura even in de tuin gespeeld. Ondanks het mooie weer, wilden ze toch liever binnen spelen. Toen ze de dixie kwamen brengen voor de bouwvakkers, stonden ze met zijn tweetjes weer op de stoep te kijken.
Bas was op 16 mei ’s morgens door het dolle heen: de metselaars begonnen! Gidus kwam ’s morgens ook even en de rest van de dag waren Mario en Stefan aan het metselen. Bas heeft ’s morgens voor school, tussen de middag en na school weer kunnen genieten. Tussen de middag hebben we lekker buiten gegeten; het was warm vandaag!
Op 17 mei kwamen Stefan en Mario weer metselen. Bas ging voor het ontbijt al hieperdepiep de tuin in om te gaan kijken. Tussen de middag hebben we gezellig met hen geluncht. ’s Middags kwamen tante Maartje, Eline en oma Van Aerle gezellig wat drinken en naar de aanbouw kijken. Bas, Laura en Eline hebben lekker met water gekliederd. En ze hadden blijkbaar goed opgelet bij Gidus: ze gingen water en zand mengen en daar moesten dan nog steentjes bij, want dan kregen ze beton . Later kwam ook Jule nog bij ons spelen. Aan het eind van de middag hebben we de sproeier nog even aangezet, waar ze fijn onderdoor gerend hebben. Het was weer erg warm! We hebben met zijn viertjes buiten gegeten. Toen Bas en Laura nog aan het eten waren, kwam opa Van Mierlo om te helpen met de elektra. Ik heb Bas en Laura fijn nog even in bad gedaan; dat was hard nodig .








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative