Untitled
04 jun 2017
week 286: 18 t/m 24 mei

Op 18 mei mocht Laura voor de eerste keer oefenen op de kleuterschool. Bas had haar al van alles beloofd; dat hij haar de wc’s zou laten zien (die ze allang kent van het overblijven), dat Laura een skippybal mocht als ze buiten gaan spelen (die zijn er maar 3 en iedereen wil erop ), dat ze samen fruit zouden eten (wat niet alle klassen tegelijk doen). Ik moest hem even afremmen zodat hij haar niet teveel zou beloven wat hij niet waar kon maken. Tussen de middag zijn we overgebleven met de LunchClub. Na school hebben Bas en Laura heel fijn samen met de Duplo gespeeld.
Bas was verdrietig op 19 mei dat hij zijn knutselwerkje niet mee naar huis mocht nemen. Ze hadden een boekenlegger geknutseld en die werden in de klas opgehangen. Juf Marieke kwam ons halen op het schoolplein en Bas en Laura kregen van haar nog wat knutselspulletjes, zodat ze thuis nog zo’n boekenlegger konden maken. Bas en Laura waren helemaal door het dolle heen toen ze Stefan en Mario ineens achter het huis zagen lopen; die kwamen het gereedschap alvast bij ons neerzetten, zodat ze maandag vooruit kunnen. Ze liepen door het huis te rennen: “MAMA!!! Stefan en Mario zijn er!!!” Omdat het zo regende, konden ze niet naar buiten, maar ze hebben wel even een high-five gegeven bij de achterdeur .
Op 20 mei moest Bas om 08:00 uur al in het zwembad liggen. Hij had tot 09:00 uur “themales”, waarbij ze allerlei spelletjes doen en beoordelen hoe ver iedereen is. Hij vond het erg leuk. Daarna zijn we met zijn tweetjes boodschappen gaan doen. ’s Middags is Bas met Mark mee naar de stort geweest. We zijn ’s avonds nog voor Moederdag gaan eten met opa en oma Van Mierlo, tante Monique, oom Anton, Esther en Lars. Bas had er erg veel zin in en heeft ’s middags héél vaak gevraagd hoe lang het nog duurde voordat we zouden gaan. We zijn bij Nederheide in Milheeze geweest. Bas en Laura zijn heel lief geweest en hebben erg goed gegeten.
Mark, Bas en Laura zijn op 21 mei even bij oma Van Mierlo geweest om de printer te maken. Oma en opa waren niet thuis. Bas en Laura hebben lekker in de tuin gevoetbald en even binnen gespeeld. ’s Middags wilden Bas en Laura graag gaan geocatchen. We hebben in Horst een erg mooie route van 3,5 km gelopen. De omgeving was érg mooi en rustig en de caches (vogel-/kabouterhuisjes) waren erg leuk. We moesten een paar stukken door de koeienwei lopen, waar regelmatig een koe op het pad stond; dat was nog eens extra avontuurlijk. Wel jammer dat er geen goodies waren om te ruilen in de eindcache... Op de terugweg hebben we in Bakel ook nog een cache gedaan in de hoop dat ze daar dan nog hun speeltjes konden ruilen, maar ook daar zat niets in. Toch was het een erg leuke middag. We hebben thuis lekker frietjes gegeten en daarna hebben Bas en Laura nog even fijn in bad gespeeld. Bas was erg moe en had wat koorts (38,7). ’s Nachts heeft hij 2x overgegeven.
Op 22 mei had Bas ’s morgens koorts en hij klaagde over hoofdpijn. Hij wilde niet eten en dus is hij thuisgebleven van school. Hij heeft even op de bank gelegen, heeft wat gespeeld, we hebben een paar potjes memory gedaan en verder heeft hij zich verveeld… We hebben samen met Mario geluncht. Bas zei tussen de middag dat het weer helemaal goed ging en hij wilde graag naar school. Omdat hij geen koorts meer had en hij graag naar school wilde, hebben Laura en ik hem naar school gebracht. Hij heeft het goed naar zijn zin gehad en toen hij thuis was, heeft hij nog een uurtje fijn in de tuin gespeeld. Opa en oma Van Aerle kwamen gezellig wat drinken en naar de aanbouw kijken. Later in de middag ging het weer wat minder goed met Bas en ging hij weer liggen. Hij had weer koorts en voelde zich niet lekker. Na het eten is hij gauw genoeg naar bed gegaan.
Bas wilde op 23 mei weer naar school. Hij had geen koorts meer en voelde zich goed. Gelukkig ging het vandaag wel de hele dag goed. We hebben samen met Stefan gegeten en Bas en Laura hebben fijn even in de tuin gespeeld. ’s Middags na school kwam oma Van Aerle om op Bas en Laura te passen, omdat ik naar de tandarts moest. Bas en Laura hebben lekker in de tuin gekliederd met water en zand.
Op 24 mei was Bas net voordat de school uit was ziek geworden; het ging de hele ochtend goed, hij had alleen zijn fruit niet helemaal opgegeten en tegen het einde van de ochtend zei hij dat hij zo moe was en toen had hij overgegeven. Op de fiets klaagde Bas steeds dat hij zo’n hoofdpijn had. Hij wilde niet eten, heeft een tijdje in de bijkeuken op de grond gezeten en daarna is hij op de bank gaan liggen en wilde hij een zetpil. Hij heeft een paar uur op de bank gelegen en kon zijn ogen bijna niet openhouden. Toen het weer wat gezakt was, heeft hij de rest van de middag met Laura gespeeld.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative