Untitled
04 jun 2017
week 287: 25 t/m 31 mei

Op 25 mei was het Hemelvaartsdag. We zouden eigenlijk een dagje naar het Dolfinarium gaan, maar omdat Bas al een paar dagen steeds met vlagen ziek is, en ook Laura vannacht 38,6 had, leek het ons verstandiger wat dichter bij huis te blijven. We hebben ’s morgens samen een puzzel gemaakt en spelletjes gedaan. Na de lunch mocht ik eerst een horloge uitzoeken nog als moederdagscadeau en daarna hebben we het Kabouterpad gelopen bij de Ossenbeemd. Bas is daar met school al eens geweest en hij wilde dat heel graag ook nog een keer met Mark en Laura doen. Bas en Laura hebben fanatiek kabouters gezocht en de opdrachten uitgevoerd. Ze hebben nog even in het speeltuintje gespeeld en daarna zijn we weer naar huis gegaan. We hebben thuis wat gedronken en zijn in Lierop pannenkoeken gaan eten. Het ging de hele dag goed, maar in het restaurant klaagde Bas over buikpijn en Laura dat ze het koud had.
Bas had op 26 mei een studiedag. Laura had gezegd dat ze ook thuis wilde blijven, en dus had ik haar voor vandaag afgemeld bij de Peuterspeelzaal, maar ‘s morgens zei ze dat ze toch naar school wilde. En dus hebben Bas en ik haar alsnog gebracht. Daarna hebben we gezellig met zijn tweetjes boodschappen gedaan. Bas had een klein wagentje en pakte de spullen die we nodig hadden uit het schap. We hebben samen met Mario en Stefan wat gedronken en daarna heeft Bas heel lief gespeeld. Toen we Laura weer opgehaald hadden, hebben ze even vooral veel ruzie gemaakt . Na de lunch hebben ze fijn in de tuin met water gekliederd en onder de sproeier doorgerend. We hebben Eline naar een kinderfeestje gebracht, een boodschap gedaan en lekker buiten in de tuin gegeten.
Ik ben op 27 mei weer met Bas naar de zwemles geweest. Daarna hebben we met zijn tweetjes boodschappen gedaan. Bas heeft weer heel goed geholpen: hij heeft veel dingen zelf uit het schap gehaald, zelf het fruit gewogen en het meeste zelf gescand. Weer thuis is hij samen met Laura in het zwembadje in de tuin gaan spelen. Het was erg warm vandaag. ’s Avonds hebben we gezellig gebarbecued, al hebben Bas en Laura geen vlees gegeten, maar alleen stokbrood, fruit en een ijsje . Ze hebben nog een hele tijd in het zwembadje gespeeld en geschommeld.
Mark is op 28 mei met Bas en Laura gezellig even bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. ’s Middags zijn we naar de verjaardag van Kim in Tilburg geweest. Het was weer erg warm. Bas en Laura hebben een tijdje binnen met de Lego gespeeld, maar ook een tijd buiten op de trampoline, de schommel en ze zijn met Mark naar een speeltuin in de buurt geweest. We hebben gezellig met zijn allen gebarbecued en het was al bedtijd toen we thuiskwamen… Sandra vroeg aan Bas of hij ook een vriendje had in de klas. “Ja”, zei hij. En hoe heet dat vriendje? Daar reageerde Bas niet echt op. Toen vroeg ze of hij meer vriendjes had dan één en toen zei Bas: “We zijn allemaal vriendjes, want we zijn een vriendenklas”. 
Op 29 mei was het weer erg warm. Bas heeft op school lekker met alle kleuters buiten een ijsje gegeten. Na school moesten we de schoolbieb doen, al is er maar één leerling geweest. Bas en Laura hebben gezellig met de juffen gekletst, boeken uitgezocht en in de bieb gespeeld met de zitzakken. Thuis hebben ze nog een tijdje in het zwembad gespeeld. Na het avondeten heb ik samen met Bas een stuk van het Lego-politiebureau opgebouwd, wat al weken in heel veel kleine stukjes in de keuken op de grond ligt.
We hebben ook op 30 mei weer met Stefan en Mario geluncht. Bas en Laura zijn voor het ontbijt en na de lunch weer in de tuin gaan spelen. Het was vandaag een stuk koeler dan gisteren en het was dan ook geen zwembadweer. Na school heeft Bas zijn gipsen Dino-beeldje geschilderd, met Laura heeft hij ook nog geschilderd en met de Lego gespeeld. Na het eten is Bas hard op de trampoline gevallen met zijn gezicht op de rand en nu heeft hij een blauwe wang…
Op 31 mei zijn we na school gezellig bij opa en oma Van Aerle gaan lunchen, samen met tante Maartje en Eline. Bas, Laura en Eline hebben fijn gespeeld na de lunch. Weer thuis hebben Bas en Laura een tijdje in de tuin gespeeld bij Stefan en Mario en daarna hebben ze samen geknutseld. Er zat een kaart in de bus! Die had Bas erin gestopt. Er stond “lief mama, Bas” op .








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative