Untitled
07 jul 2017
week 290: 15 t/m 21 juni

Op 15 juni is Jule bij ons komen spelen na school. Het was erg warm en Bas, Laura en Jule hebben veel plezier gehad in het zwembadje, op Laura’s nieuwe buikschuifbaan, de glijbaan en de trampoline. Toen Jule weer naar huis was, gingen Bas en Laura knutselen en heeft Bas in zijn duim geknipt… Hij heeft heel hard gehuild en het duurde een hele tijd voor hij weer rustig was. We hebben vandaag te horen gekregen dat Bas volgend jaar in de combinatieklas groep 2/3 komt. Ik weet nog niet wat ik daarvan moet vinden. Het verschil tussen groep 3 (al echt basisschool) en groep 2 (kleuterschool) is zo groot. De ene klas moet al echt leren, lezen, schrijven, rekenen, terwijl groep 2 vooral nog veel (buiten) speelt; ben heel benieuwd hoe ze dat gaan aanpakken dat groep 2 niet benadeeld wordt in het spelen en groep 3 niet in het leren en of Bas nog wel echt ergens bij hoort; hij hoort niet bij groep 3 (ondanks dat ze wel in dezelfde klas zitten), maar ook niet meer echt bij de andere kleuterklassen, die aan de andere kant van de school zitten. Dinsdag is er een informatiemiddag.
We hebben op 16 juni de schoolbieb gedaan na school. Bas en Laura hebben nieuwe boeken uitgezocht. We zijn met zijn drietjes lekkere broodjes gaan halen en hebben gezellig geluncht. Na het avondeten zijn we met zijn vieren naar de kermis geweest. Bas en Laura hebben genoten!
Op 17 juni ben ik met Bas naar de zwemles gegaan. Daarna hebben we met zijn tweetjes boodschappen gedaan. Na de lunch zijn we naar Krimpen a/d IJssel vertrokken, waar Amy haar 6e verjaardag vierde. Op de heenweg was er een autobrand op de A15, waardoor we een tijdje in de file gestaan hebben en de voor Bas lange autorit nog wat langer duurde. Maar in Krimpen was het mooi weer en de kindjes hebben fijn in de tuin gespeeld. We hebben met zijn allen frietjes gegeten en daarna zijn we weer naar huis gegaan.
Het was vaderdag op 18 juni. Bas en Laura hadden allebei een liedje geleerd op de kleuterschool en ze hadden een mooie medaille gemaakt. We zijn bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest, waar ook oom Anton, tante monique, Esther en Lars waren. Bas en Laura hebben op de skelter rondgereden, gevoetbald en onder de sproeier doorgerend; het was erg warm. Daarna zijn we naar opa en oma Van Aerle geweest, waar ook tante Willeke, oom Teun, Daan, tante Maartje en Eline waren. Bas, Laura en Eline hebben een tijdje op de daktuin gespeeld met bellenblaas, de plantenspuit en stoepkrijt. Ook hebben ze binnen met de Playmobil gespeeld. We hebben met zijn allen gegeten en daarna zijn we naar huis gegaan. Bas en Laura waren allebei erg moe.
Op 19 juni kwam Gidus met een andere timmerman om weer aan de aanbouw te werken. Bas, Laura en ik hebben samen met hen geluncht. Na school zijn we samen met opa en oma Van Aerle, tante Maartje en Eline een ijsje gaan eten en naar de kermis geweest. Bas en Laura hebben het goed naar hun zin gehad! Wel moest Laura huilen toen ze met Bas in de vliegtuigjes zat, omdat Bas op haar voet had getrapt omdat ze allebei op het pedaal wilden drukken om het vliegtuigje omhoog te krijgen.
Op 20 juni was er na school een bijeenkomst voor de ouders van de kinderen die volgend jaar in combinatiegroep 2/3 komen. Bas zit daar ook bij, en dus ging ik er ook naar toe. Laura, Bas en nog een aantal andere kinderen zijn bij juf Wilke in de klas gaan spelen. Ik wist eerst niet wat ik er van moest denken, maar de bijeenkomst heeft wel veel duidelijk gemaakt en ik zie het een heel stuk beter zitten dat Bas straks in deze klas is ingedeeld. Toen we weer thuis waren, hebben Bas en Laura met waterballonnen gespeeld.
Bas en Laura hadden hun klassenfoto gekregen op 21 juni. Ik had er veel van verwacht, maar jammer genoeg staat Bas er heel verkrampt op. Gelukkig is de klassenfoto wel leuk en de foto van Bas en Laura samen is ook wel leuk, ondanks dat Laura wat ongemakkelijk lacht. We hebben gezellig bij opa en oma Van Aerle geluncht. Daarna heb ik Bas naar Jule gebracht, waar hij fijn in het zwembad gespeeld heeft.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative