Untitled
02 dec 2017
week 313: 23 t/m 29 november

Op 23 november heb ik geholpen bij het overblijven op school. Na school zijn we bij tante Marian op bezoek geweest. Zij heeft voor Bas zijn kinderfeest piratenbandana’s gemaakt voor de kinderen. Ook had ze allerlei andere spulletjes die we mochten lenen voor het feest.
Laura had op 24 november afgesproken om bij Femm te gaan spelen. Bas en ik hebben haar weggebracht en toen Jolanda vroeg of ik nog een kop thee bleef drinken, heeft ook Bas er fijn gespeeld. We zijn nog even met zijn allen naar het speeltuintje bij het Rijtven gewandeld, waar de kindjes fijn nog een tijdje gespeeld hebben.
Op 25 november waren er Zwarte Pieten bij de zwemles. Bas en Laura kregen voor de zwemles pepernoten en toen ze gezwommen hadden, kregen ze allebei ook nog een snoepzak! ’s Middags kwamen Sinterklaas en Zwarte Piet bij Mark op het werk. Bas mocht als allereerste bij Sinterklaas op schoot komen. Hij vond het heel spannend… Toen alle kinderen bij Sinterklaas geweest waren en de Pieten wat tovertrucjes gedaan hadden, kregen de kinderen een cadeautje en zijn we weer naar huis gegaan. Maar toen we net in de auto zaten, belde Eline om te zeggen dat Sinterklaas bij opa en oma Van Aerle geweest was! Bas was even helemaal overdonderd en toen hij eenmaal doorhad dat er ook pakjes voor Bas en Laura waren bij opa en oma, kon het hem niet snel genoeg gaan dat we er waren. Hij zei: “Ik heb kriebels in mijn buik. Maar niet omdat ik verdrietig ben, maar omdat ik zo gelukkig ben”. Sinterklaas had weer mooie cadeaus voor Eline, Bas, Laura, Amy, Mila en Daan! Na het uitpakken van de cadeautjes, hebben we gezellig nog met zijn allen gegeten.
We zijn op 26 november bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Tante Monique, oom Anton, Esther en Lars kwamen ook. Toen we gezellig wat gedronken hadden, werd er aangebeld en hard op de deur gebonsd. Bas en Laura gingen kijken en er stonden allemaal cadeautjes voor de deur! Ook hier zijn Esther, Lars, Bas en Laura goed verwend door Sinterklaas! Aan het eind van de middag hebben we gezellig samen gegeten.
Op 27 november hebben we na school de schoolbieb gedaan. Daarna kwamen oma Van Aerle, tante Maartje en Eline om op Bas en Laura te passen, omdat ik 10-minuten-gesprek had op school. Juf Esther zei dat het met Bas prima ging wat leren betreft, dat hij makkelijk met groep 3 mee kan komen, maar dat hij met zijn sociaal-emotionele ontwikkeling wat achter ligt. Zo is hij op de dag dat ik met Maarten weg moest, de héle dag verdrietig geweest en blijft hij wel vaker in zijn emoties hangen. Ook viel het haar op dat hij erg weinig afspreekt, dat hij veel bij de juf in de buurt blijft en bij het werkje van Sinterklaas had hij opgeschreven bij “mijn vrienden zijn”: de juf en Laura. Dat vond ze wel heel lief, maar ze had liever dat er andere kinderen bij hem in gedachte kwamen als je naar zijn vrienden vraagt. Ze wil met de intern begeleider overleggen hoe we hier het beste mee om kunnen gaan, zodat hij lekker in zijn vel blijft zitten.
Lieke, Julian en Sophie zijn op 28 november bij ons op bezoek geweest. De kindjes hebben fijn samen gespeeld.
Op 29 november was Bas zijn kinderfeest! Liv is helaas niet geweest, maar samen met Laura, Tijn, Sem, Teun, Dries en Fee heeft Bas erg van zijn feestje genoten! We hadden ballonnen met in ieder een kaartje met de naam van een kindje erop. Bas mocht steeds een ballon kapot prikken en dan het cadeautje van het kindje waarvan de naam op het kaartje stond uitpakken. Toen we wafels versierd hadden, kregen alle kinderen hun piratenbandana om en zijn we naar het Zandbos geweest. Daar hadden we een fotospeurtocht. De piraten moesten steeds de plek zoeken die op een foto stond en daar moesten ze een opdracht doen (“snoep/octopus”-happen; met een balletje zo dicht mogelijk in een cirkel gooien; over een wiebelbrug lopen; bij elkaar ballonnen die om de enkel gebonden zaten, kapot trappen; over een parcours de piratenvlag naar de andere kant brengen enz.) en voor iedere gevonden foto en goed uitgevoerd spelletje kregen ze een stukje van een schatkaart. Toen de schatkaart compleet was, hebben ze samen de schat gezocht: een kist met daarin gouden (chocolade) munten, schatkistjes en ranja. De piraten hebben allemaal enthousiast mee gedaan met de speurtocht en de spelletjes en totdat het donker werd, hebben ze nog heel fijn samen in het bos gespeeld. Weer thuis heb ik bij wie wilde een glittertatoeage gezet en hebben we friet gegeten. Ze waren helemaal verbaasd dat we de friet zo uit de zak op de tafel kiepte en de mayonaise zo op het tafelkleed deden. Na het eten heb ik de kinderen weer naar huis gebracht.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative