Untitled
30 dec 2017
week 316: 14 t/m 20 december

Jule is op 14 december na school bij Bas komen spelen. Laura was ziek thuis vandaag en tijdens de lunch had ik de kaarsjes aangemaakt. ’s Avonds mogen Bas en Laura altijd ieder evenveel kaarsjes uitblazen en nu zei Laura tijdens het avondeten dat zij en ik een geheimpje hadden. Ze fluisterde in mijn oor dat zij ’s middags alle kaarsjes had mogen uitblazen. Zegt Bas: “Ohh-ho, dat heb ik gehoord; heeft Laura vanmiddag kaas én speculaas gehad?”
Op 15 december ben ik met Bas naar de schoolbieb geweest en hebben we boodschappen gedaan. Laura was ook vandaag ziek thuis. Bas en Laura hadden een discussie over de “8”: Bas zei dat je een soort “s” moest maken en dan de 2 uiteinden met elkaar moet verbinden. Laura zei dat je 2 rondjes op elkaar moest tekenen, maar daar was Bas het toch echt niet mee eens. En toen zei Laura: “Maar Bas, dat is dan gewoon de hoofdletter “8”!
Ik ben op 16 december met Bas naar de zwemles geweest. Normaal is hun groepje altijd het laatste bij de douches en sta ik altijd een tijdje te wachten. Nu was ik maar net op tijd en was Bas juist eerder klaar dan anders en hij stond bij de douches te huilen, omdat hij mij kwijt was... ’s Middags hebben Bas en Laura hun allereerste zakgeld gehad: € 1. En natuurlijk moest dat op! Ik ben met ze naar de Action geweest en had ze uitgelegd dat ze alles konden kopen wat met de “0” begon en dat ze, als ze graag wat wilden hebben wat met een ander cijfer begon, daarvoor moesten sparen. Ze hebben van alles uit de rekken gehaald en toch weer teruggelegd en uiteindelijk hebben ze alle twee raamstickers gekocht, die ze thuis meteen enthousiast op de raam geplakt hebben. ’s Avonds kwam oma Van Aerle om op Bas en Laura te passen, omdat wij een feestje hadden. Bas en Laura mochten opblijven totdat ook opa er was en daarna zijn ze lief gaan slapen.
We zijn op 17 december gezellig bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Tante Monique, oom Anton en Lars waren er ook en ook tante Annie is geweest. ’s Avonds zijn we bij de Chinees gaan eten met opa en oma Van Aerle, tante Maartje, oom Tom en Eline. Het was gezellig!
Op 18 december hebben we de schoolbieb gedaan na school. Bas had gezegd dat hij zijn volgende zakgeld wil sparen: hij wil een cadeautje kopen voor zijn juf… Hij wist nog niet wat, maar hij dacht aan een schilderij.
Ik had op 19 december een gesprek met juf Esther en Intern Begeleider Moniek over Bas. Op zich gaat het prima met Bas en zien ze een duidelijke groei vergeleken met het begin van het schooljaar, maar hij hangt wel erg aan “zekerheid”; van mama, van de juf en van Laura. Ook al wil hij vaak niet met haar spelen in de pauzes, als ze er níet is, vraagt hij steeds naar haar en mist hij haar. Omdat hij soms niet lekker in zijn vel zit als Laura heeft afgesproken (vaak vindt hij het fijn om alleen met mij thuis te zijn en boekjes te lezen of een spelletje te doen, maar soms merk ik aan hem dat hij ook graag af had willen spreken), maar niet graag ergens anders wil spelen (als Jule hem bijvoorbeeld vraagt, zegt hij: “Nee… o, jawel, bij ons is aan de beurt!”), zoeken we naar een manier hoe we hem hierin kunnen stimuleren. Ik moet vooral met hem blijven praten en met bepaalde vraagstellingen hem duidelijk maken dat het er om gaat dat hij graag met een ander kind wil spelen en dat het niet gaat om wáár ze dan spelen. Eventueel kan ik het nog combineren met een beloningssysteem om hem over de streep te trekken. Na school zijn we bij Ellen geweest om Bas zijn haar te laten knippen.
Op 20 december hebben we samen met tante Maartje en Eline gezellig bij opa en oma Van Aerle geluncht.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative