Untitled
16 feb 2018
Week 324: 8 t/m 14 februari

Op 8 februari was de afsluiting van het thema “beroepen” van talententijd. Ouders mochten om 13:15 uur op school komen. Daar kregen we eerst foto’s en een filmpje te zien en daarna konden we in 8 lokalen een kijkje nemen waar de kinderen bezig waren met een workshop. Eerst ben ik bij Laura in “het ziekenhuis” geweest, waar een kinderverpleegkundige van alles uitlegde over haar werk en later kwam ik bij Bas in het restaurant. Hij had zelf een wrap gemaakt, waar ik een stukje van mocht proeven. Op de terugweg van school naar huis kwamen we ome Piet tegen. Hij riep: “Hee, Bas en Laura, veel plezier in de Efteling!!!” Dat was niet helemaal de bedoeling… We hadden bewust niet tegen Bas en Laura gezegd dat we naar de Efteling zouden gaan en wilden dat pas morgen na school doen net voordat we zouden gaan. Bas vroeg nog: “Waarom zegt hij nou de Efteling?”, maar daar heb ik maar niet echt op gereageerd en verder hebben ze het er gelukkig niet meer over gehad. Bas, Laura en ik zijn bij oma Van Mierlo op bezoek geweest. We hebben gezellig nog bij opa en oma gegeten en hebben daarna thuis Bas zijn step versierd voor de optocht van morgen. Helaas werd Bas ’s nachts ziek en heeft hij flink overgegeven in zijn bed.
Bas had slecht geslapen en voelde zich op 9 februari niet fit. Toen zijn appelsap er al snel weer uitkwam, hebben we hem ziek gemeld. Hij wilde wel graag met Mark en mij mee naar de optocht gaan kijken. Omdat we het zielig vonden dat hij het carnavalsfeest miste, hebben we hem tijdens de optocht alvast verteld dat we ’s middags naar de Efteling zouden gaan. Wat was hij blij! Ik ben na de optocht gaan werken en Bas en Mark hebben boodschappen gedaan en daarna heeft Bas lekker nog een tijdje op de bank gelegen en daarna ging het gelukkig weer beter met Bas. We hadden een appartement in het Landhuys. Daar hebben we wat gegeten en daarna zijn we naar Klaas Vaak geweest, die een verhaaltje vertelde voor het slapen-gaan.
Op 10 februari waren Bas en Laura al vroeg wakker. Ze stonden rond 04:00 uur al aangekleed aan ons bed. Ze hebben nog tot 06:00 uur geslapen en daarna hebben ze iedere 5 minuten geroepen of ze nog lang moesten wachten… Na het ontbijt zijn we met het treintje naar de Efteling gegaan. Het was lekker rustig en we hebben heel veel attracties gehad. Bas vond “Joris en de draak” erg leuk, al zat hij wel met een heel angstig gezicht in het karretje, maar eenmaal eruit wilde hij nog een keer. Ook is hij met Mark in “Villa Volta” geweest. We hebben in een restaurant op het park gegeten, al hebben Bas en Laura nauwelijks wat gehad. We zijn weer bij Klaas Vaak geweest en daarna zijn Bas en Laura lekker gaan slapen.
Ook op 11 februari waren Bas en Laura weer vroeg wakker. We hadden mijn telefoon op hun kamer gelegd en gezegd dat ze pas op mochten staan als het alarm afging, maar vanaf 06:00 uur bleven ze roepen of het nog lang duurde voordat het alarm af zou gaan… Ook vandaag was het lekker rustig op het park en hebben we heel veel attracties gehad. We zijn bij het Pannenkoekenrestaurant geweest, maar Bas en Laura hebben weer bijna niet gegeten. Omdat Laura zich niet lekker voelde, zijn we na het eten naar het appartement gegaan. Bas en Mark zijn weer terug gegaan naar de Efteling om naar de watershow te kijken. Daarna kwamen ze bij ons bij Klaas Vaak, waar het verhaal over “Bas, de markies van Carabas” ging. Na de show ging Bas Klaas Vaak toch even vertellen dat hij ook Bas heet .
Op 12 februari mochten we ook niet langer dan 06:00 uur slapen van Bas en Laura… We hebben de spullen ingepakt en zijn daarna weer naar de Efteling gegaan. Het was drukker dan zaterdag en zondag, maar ook vandaag hebben we veel kunnen doen en hebben we nog een mooie Efteling-dag gehad!
Bas heeft op 13 februari veel mooie tekeningen over de Efteling. ’s Middags zijn we bij Lieke, Julian en Sophie op bezoek geweest. Bas en Julian konden het maar niet eens worden over wat ze zouden gaan doen. Ze hebben even boven gespeeld, maar toen ze naar beneden kwamen, ging het mis en viel Bas van de trap. Hij had zijn bovenlip flink kapot en het bloedde erg! Hij heeft een tijd bij mij op schoot gezeten om te koelen en daarna wilde hij op de bank liggen. Gelukkig ging het daarna weer beter en heeft hij nog even fijn gespeeld.
Op 14 februari zijn we naar Coppelmans geweest met de step en de loopfiets. Thuis hebben Bas en Laura heel fijn gespeeld; ze hebben met de Duplo en de Playmobil de Efteling nagebouwd. ’s Middags zijn we gezellig bij tante Maartje en oom Tom op bezoek geweest, die vandaag 12 jaar getrouwd waren. Samen met Eline hebben ze fijn gespeeld.
Bas zijn tweede wrat is inmiddels gelukkig ook verdwenen! We hoeven dus niet meer terug naar de doktersassistente.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative