Untitled
08 feb 2013
week 62: 31 januari t/m 6 februari

We moesten op 01 februari al om 8:45 uur op het consultatiebureau zijn. Eerst werd de lengte van Bas gemeten (75,8 cm) en werd hij gewogen (8.510 gram), daarna werd hij onderzocht door de arts. Bas had een doosje met kleine kubusjes gekregen. Eerst deed hij de kubusjes weer netjes in het doosje terug, daarna had hij er een torentje van gebouwd; knap met zo’n kleine blokjes! Zijn ogen zijn uitgebreid bekeken en er is naar zijn hart en longen geluisterd. Dat was allemaal goed. Ook zijn benen, heupen en de algemene indruk waren goed. En toen was het tijd voor zijn 2 vaccinaties… hij kreeg een prik in zijn been en een in zijn arm. Tijdens het zetten van de prikken heeft hij gehuild, maar al snel daarna had hij weer het hoogste woord. Bij de boodschappen op de terugweg kwamen we Eefje en Sjoerd tegen en hebben we een tijdje met hen gekletst. Bas heeft verder de hele dag lief gespeeld; hij lijkt helemaal geen last te hebben van zijn prikken. Wel heeft de arts gezegd dat hij van één van de vaccinaties pas na zo’n 10 tot 12 dagen last kan krijgen; dat is dus nog even afwachten.
Op 02 februari ben ik met Bas bij tante Maartje, oom Tom en Eline op bezoek geweest.
De overburen - Mariëlle, Dirk, Bente en Juul - zijn op 03 februari op bezoek geweest. Het was erg gezellig! Juul heeft even op de grond gelegen en is daarna op de bank in slaap gevallen; Bas heeft met Bente gespeeld, maar is wel nog even naar bed geweest, omdat hij erg moe was. Later op de dag heeft Bas me een flinke bloedneus geknepen. Hij knijpt wel vaker in mijn neus, maar nu had hij een vingertje in mijn neus toen hij kneep; dat ging niet helemaal goed ;-). ’s Middags zijn we eerst bij opa en oma Van Mierlo geweest en daarna nog even bij opa en oma Van Aerle.
Op 04 februari is Bas voor de tweede keer naar de kapper geweest. Het ging deze keer een heel stuk beter dan de vorige keer. Hij heeft wel even gehuild maar toen was de kapper al bijna klaar.
Bas is op 05 februari bij tante Maartje geweest, toen wij de 20-weken-echo hadden. Na de echo heb ik even bij Bas en tante Maartje wat gedronken en daarna ben ik naar de huisarts geweest omdat ik erg veel last heb van mijn rug. Daarna heb ik met Bas en tante Maartje Eline uit school gehaald en hebben we met zijn vieren gegeten. Toen ik met Bas naar huis ging, was hij zo moe dat hij in de auto al in slaap gevallen is.
Op 06 februari stond Bas in de box te wachten tot ik keek, daarna liet hij met allebei zijn handen de rand van de box los en stond hij zonder zich vast te houden op zijn benen te wiebelen, totdat hij zich op zijn gat liet vallen. Wat gaat hij snel vooruit nu! We zijn even bij opa en oma Van Aerle geweest en ’s middags zijn Dorine en Mats op bezoek geweest. Bas en Mats hebben heel leuk samen gespeeld. Ze zitten allebei op hetzelfde niveau wat hun ontwikkeling betreft, dat kun je toch wel merken met spelen. Jammer dat Mats en Bas niet hetzelfde slaapritme hebben, waardoor Bas naar bed moest toen ze hier waren.
Bas heeft het staan helemaal gevonden! Hij staat steeds vaker in zijn box of aan de salontafel. Soms laat hij zich heel beheerst zakken en gaat voorzichtig zitten, maar soms laat hij zich ook gewoon achterover vallen en ploft hij op zijn luier. Ook schuifelt hij steeds vaker langs de rand van de box en de tafel.
Bas vind het leuk om te “bellen”. Hij speelt graag met de (huis)telefoon of met onze mobiele telefoon. Ook heeft hij een speelgoedtelefoon, die hij steeds vaker bij zijn hoofd houdt (het spreekgedeelte bij zijn oor en de rest van de hoorn steekt boven zijn hoofd uit ;-) ), maar ook met zijn sok of de batterij van het fototoestel zit hij soms uitgebreid te bellen; die houdt hij dan bij zijn oor en dan zit hij zijn best te brabbelen.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative