Untitled
02 mei 2013
week 74; 25 april t/m 1 mei

Op 25 april is Mark voor zijn werk naar Engeland vertrokken. ’s Ochtends zijn Bas en ik naar de verloskundige geweest. We hebben een tijdje moeten wachten voordat we aan de beurt waren; Bas heeft lief gespeeld in de wachtkamer en tijdens de controle was hij ook lief. Daarna hebben we boodschappen gedaan. ’s Middags is oma Van Mierlo op bezoek geweest. ’s Avonds kwamen tante Maartje en Eline even langs om nog even gedag te zeggen, omdat ze morgen op vakantie gaan. Opa en oma Van Aerle zijn ’s avonds komen wokken. Bas heeft het een hele tijd volgehouden en heeft goed gegeten, al is er ook nu weer het nodige eten op de grond beland (hij eet al een hele tijd zelf met zijn handen). Toen Bas zijn toetje op had, mocht hij nog even spelen om zijn eten te laten zakken voordat hij naar bed zou gaan. Samen met oma Van Aerle heb ik hem in bed gelegd. Toen we weer beneden kwamen, vonden we het heel aardig van opa Van Aerle dat hij het eten onder de tafel had opgeruimd, maar hij zei dat hij dat niet gedaan had. Toen onze kleine boef mocht spelen om zijn eten te laten zakken, heeft hij onder de tafel gewoon verder zitten eten ;-).
Bas was op 26 april al om 06.15 uur wakker. Ik heb hem zijn speen gegeven en hem nog een keer ondergestopt in de hoop dat hij nog even zou slapen, omdat ik ’s nachts erg slecht/weinig geslapen had. Bas heeft nog een uurtje geslapen, maar ik helaas niet meer. We zijn laat in de middag naar het centrum geweest om schoentjes voor Bas te kopen. Thuis loopt hij meestal op blote voetjes, maar de schoentjes die hij aan heeft als we weggaan, waren versleten van het kruipen. Bij de schoenwinkel zeiden ze dat ik beter kon wachten tot hij echt zelfstandig staat, omdat het anders moeilijk is om de juiste maat te bepalen. Daarom heb ik nog maar een keer dezelfde schoentjes gekocht als die hij al had. Daarna zijn we bij opa en oma Van Aerle gaan eten.
Op 27 april was Bas een beetje uit zijn doen. Hij wilde ’s morgens niet slapen. We hebben hem 2 x in bed gelegd, omdat hij moe overkwam en zelfs bij de deur naar de gang ging zitten zwaaien (dat doet hij altijd als hij naar bed gaat/wil), maar als we hem in bed legde, ging hij niet slapen. Uiteindelijk is hij pas na zijn boterham gaan slapen. Toen Bas weer wakker was, hebben we met zijn drieën boodschappen gedaan. Het avondeten ging ook moeizaam. Normaal eet Bas veel en goed, maar nu wilde hij niet. Pas toen hij bij een van ons op schoot zat, at hij uiteindelijk wel.
Ik ben op 28 april met Bas op de fiets naar opa en oma Van Mierlo geweest. Mark kwam later met de auto. Opa en oma waren niet thuis; zij waren naar een historische optocht in Gemert. Wij zijn toen met de auto ook naar Gemert gereden. We hebben even naar de optocht gekeken, hebben met Bas op een grasveld gezeten en hebben daarna nog wat bij opa en oma gedronken. Toen we weer thuis waren, kwamen tante Monique, oom Anton, Esther en Lars op bezoek. Bas, Esther en Lars hebben fijn in de tuin gespeeld. Bas heeft korte stukjes “los” gelopen, en heeft met zijn loopwagentje op het gras rond gecrost. Omdat het gras ongelijk is, kiepte hij regelmatig met wagentje en al omver als hij te snel liep.
Bas heeft op 29 april uitgeslapen tot 08.15 uur. We hebben boodschappen gedaan en toen we weer thuis waren, heeft Bas het lopen echt uitgevonden. Hij liep van de bank naar de keuken en weer terug. Hij is zo trots; en wij ook!
Op 30 april heeft Bas zelfs tot 09.15 uur uitgeslapen! Mark en opa Van Mierlo hebben in de tuin gewerkt en ik ben ’s middags met Bas naar de slingermarkt in het centrum geweest, samen met oma Van Aerle. We hebben een stuk over de markt gelopen, hebben een ijsje gegeten en daarna nog wat bij oma gedronken.
We zijn op 01 mei bij opa en oma Van Aerle gaan lunchen. ’s Avonds kwamen oma Van Mierlo en Esther op Bas passen, omdat ik naar zwangerschapszwemmen ging en Mark ging squashen. Esther en Bas hebben nog even gespeeld voordat ze hem in bed legde. Toen oma en Esther gingen kijken of Bas sliep, zat hij rechtop in bed. Ze hebben hem weer ondergestopt, maar toen ze later weer gingen kijken, zat hij weer overeind en hebben ze hem maar mee naar beneden genomen. Toen ik thuis kwam van het zwemmen, zat Bas prinsheerlijk op de bank tussen oma en Esther in, met zijn speen in zijn mond en zijn koetje op schoot. Hij is nog even op geweest en toen we hem daarna met zijn drieën naar bed gebracht hebben, is hij wel lief gaan slapen.
Sinds Bas het lopen heeft uitgevonden, doet hij niet anders meer. Wel pakt hij nog regelmatig zijn loopwagentje, omdat dat natuurlijk een stuk sneller gaat dan het nog wat onstabiele wandelen wat hij zonder wagentje doet. Maar omdat hij met zijn wagentje nu zó hard kan lopen, kiept hij af en toe met wagentje en al om, omdat het te snel gaat.
Regelmatig loopt Bas met in ieder handje iets (de afstandsbediening, onderzetters of domino-stenen) en vaak heeft hij ook zijn koetje nog in zijn mond.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative