Untitled
07 dec 2014
week 77: 28 november t/m 4 december

Op 28 november zijn Mark, Laura en ik naar de Peuterspeelzaal geweest omdat zijn verjaardag mocht vieren. Toen Bas in de verjaardagsstoel gezeten had en er liedjes voor hem gezongen waren, klom Laura ook even in de grote stoel. Verder heeft ze lekker rondgewandeld en met het speelgoed gespeeld.
Op 29 november zijn Bas, Mark en Laura even bij opa en oma Van Mierlo geweest, toen ik boodschappen aan het doen was. ’s Middags zijn we met zijn vieren de eendjes gaan voeren en hebben we een stukje gewandeld. Na het avondeten hebben Bas en Laura fijn in bad gespeeld.
We hebben op 30 november Bas zijn 3e verjaardag gevierd. Om 08.30 uur heb ik Bas en Laura wakker gemaakt ;-) en heeft Bas bij ons op bed zijn cadeau uitgepakt. We hebben “lang-zal-hij-leven” gezongen, de sterrensisser op de taart aangestoken en daarna de taart aangesneden. Het was gezellig en Bas, Laura, Eline, Esther en Lars hebben fijn gespeeld en de polonaise gedanst. Laura kwam steeds naar de salontafel gewandeld “hap-hap-hap”. Toen ze, na heel veel chipjes, kaas, stokbroodjes en pepernoten, niets meer van mij mocht hebben, ging ze naar de keuken om daar chipjes en pepernoten te pakken ;-). Laura heeft ’s middags erg goed geslapen; we hebben haar om 16.00 uur wakker gemaakt. Na het eten heeft ze nog even fijn gespeeld en daarna is ze lief gaan slapen.
Op 01 december was Bas echt jarig. Mark moest voor de eerste keer weer werken na zijn vakantie. Bas, Laura en ik zijn op de fiets boodschappen gaan doen. ’s Middags hebben Bas, Laura en ik lekker nog een stukje taart opgepeuzeld. Laura heeft vandaag lief gespeeld. Ze heeft nu haar Lego-huisje, de dierenpiano, de Zoef-Zoef-diertjes en haar pop in de box en daar speelt ze veel mee; ze vindt het niet erg om af en toe in de box te zitten en dat is toch wel handig als Bas wil puzzelen, als ik moet dweilen of als ik aan het koken ben.
Laura en ik zouden op 02 december Bas naar de Peuterspeelzaal brengen en dan doorrijden naar Corinne in Eindhoven. We zaten met zijn drieën in de auto, toen die niet wilde starten. Heel snel heb ik Bas en Laura op de fiets gezet en gelukkig waren we nog net op tijd bij de Peuterspeelzaal. We konden niet naar Eindhoven en Laura en ik hebben even samen gespeeld en daarna heeft Laura lief zelf gespeeld. ’s Middags hebben Laura en Bas wat vaker “ruzie” gehad, omdat ze met hetzelfde wilden spelen, omdat Bas nogal wild met zijn step of loopauto rondcrosste of omdat Laura zich met Bas zijn puzzels bemoeide.
Op 03 december kwamen Fanny, Jessie (die zit bij Bas in de klas) en Noud (haar broertje, iets jonger dan Laura) spelen. Ze hebben fijn binnen en ook een tijdje buiten gespeeld. Het was erg gezellig en de kindjes hebben zich alle 4 goed vermaakt! ’s Middags zijn we boodschappen gaan doen. Na het avondeten heeft Laura fijn in bad gespeeld.
We zijn op 4 december een stukje gaan wandelen, Laura in de kinderwagen en Bas op de step. ’s Middags hebben Bas en Laura vooral vervelend gedaan door steeds het speelgoed van elkaar af te pakken. Toen Laura net in bed lag, werd ze hard huilend wakker. Het duurde een hele tijd voordat ze weer stil was en ze eindelijk in slaap viel.
Laura gaat snel vooruit met woordjes. Ze zegt nu best al veel: auto, fiets, stoel, hap (;-)), pop, bal, ballon, trui, koek (niet alleen als ze honger heeft, haar broek noemt ze ook koek), kokken (= sokken), jas, tas, huis, muis, poes, basjh, mmmm (en dan zwaait ze met haar handje als ze iets lekker vindt), ja (eerst zei ze op iedere vraag “nee”), nijn, koe, noon (danoontje of een ander toetje), neus, oor, puzzel, moesshj (appelmoes), pol (lepel). We weten steeds beter wat ze bedoelt.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative