Untitled
15 feb 2013
20-weken-echo, verloskundige en fysio

Op 11 februari hadden we het vervolg van de 20-weken-echo. Ook deze keer ging het niet zo gemakkelijk om het ruggetje goed in beeld te krijgen. Ik heb weer wat moeten lopen, wat moeten springen en uiteindelijk is de echo gemaakt terwijl ik eerst op mijn rug, daarna op mijn rechter- en tenslotte op mijn linkerzij lag. Het heeft wat tijd en energie gekost, maar uiteindelijk is het dan toch gelukt om het hele ruggetje in beeld te krijgen. En het belangrijkste, het ruggetje zag er goed uit! Wel krijgen we met de 32 weken nog een extra echo, omdat een van de niertjes net wat groter was (5,4 mm i.p.v. maximaal 5 mm). Waarschijnlijk kwam dat omdat ons kleintje gedronken had en nog niet had geplast, maar als dat niet het geval is en het niertje daadwerkelijk wat groter is dan “normaal”, dan is het gelukkig ook niets ernstigs. Door het vergrote niertje zou ons kleintje alleen een verhoogde kans hebben op een urineweginfectie, wat bij baby’s lastig is vast te stellen. Als ze op voorhand al weten dat er een niertje wat groter is, kan er na de geboorte bij eventuele vage klachten rekening gehouden worden met zo’n infectie.
We hadden op 13 februari weer een controle bij de verloskundige. Op zich was dat nu niet zo spannend, omdat we ons kleintje in de afgelopen week 2 keer uitgebreid op de echo gezien hadden. Mijn bloeddruk was goed, het hartje van ons kleintje klopt prima en ik heb kennisgemaakt met de nieuwe verloskundige die in de praktijk komt werken. Bas was deze keer weer mee geweest. Hij heeft voor de controle in de gang heen en weer gekropen en tijdens de controle heeft hij lief in zijn wandelwagen gezeten.
’s Middags moest ik voor de tweede keer naar de fysiotherapie. Ik heb tips gekregen voor mijn houding tijdens het lopen en opstaan en ik heb weer 2 nieuwe oefeningen gekregen die ik een paar keer per dag moet doen. Op zich merk ik wel dat ik baat heb bij de oefeningen, maar ik merk vooral goed het verschil tussen de zondag (dan doe ik niets in huis en neemt Mark een groot deel van het tillen van Bas over) en de rest van de week, als ik het een stuk drukker heb met het huishouden en ik alleen thuis ben met Bas.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative