Untitled
31 jul 2015
week 111: 24 t/m 30 juli

Bas, Laura en ik zijn op 24 juli met opa en oma Van Aerle, tante Willeke, tante Maartje en Eline bij de Hema gaan ontbijten. Daarna hebben we bij opa en oma nog wat gedronken. Omdat tante Maartje naar het ziekenhuis moest, is Eline met ons mee naar huis gefietst. Thuis hebben Eline, Bas en Laura fijn gespeeld. Toen tante Maartje Eline op kwam halen, hebben we eerst nog met zijn allen geluncht. Omdat Mark na het werk naar Meppel moest, hebben Bas, Laura en ik met zijn drietjes gegeten. Na het eten hebben we nog even met de Lego gespeeld en daarna zijn de kindjes lief gaan slapen. Ook vandaag heeft Laura thuis weer een onderbroek aangehad. Het is niet zo’n succes. Bas had in het begin heel veel kleine plasjes. Als ik hem dan een paar keer per uur op het potje zette, plaste hij altijd een beetje en kreeg hij een sticker, wat motiverend werkt. Hij moest leren zijn plas “op te sparen”. Laura doet geen kleine plasjes, maar spaart ze al echt op. Dat houdt alleen wel in dat ze niets doet als ik haar op het potje zet, waardoor ze ook geen sticker krijgt, en dat als ze in haar broek doet ineens een heel grote plas doet en meteen alles onder zit…
Op 25 juli zijn Bas, Laura en ik boodschappen gaan doen. ’s Avonds kwam oma Van Mierlo op Bas en Laura passen. Ze waren al in bad geweest en mochten lekker in de pyjama nog even opblijven.
Op 26 juli kwamen tante Monique, oom Anton, Esther en Lars om Pluisje te brengen, die bij ons komt logeren. Helaas heeft Laura ze niet gezien, omdat ze in bed lag toen ze hier waren. ’s Avonds zijn we met opa en oma Van Aerle, tante Willeke, tante Maartje, oom Tom en Eline gaan eten bij de Chinees. Laura was het er niet steeds mee eens dat ze niet net als Bas en Eline mocht rondlopen; daar is ze te klein voor/daar luistert ze niet goed genoeg voor. Natuurlijk zijn we wel af en toe met haar gaan lopen en met haar in de speelhoek geweest, maar ze heeft ook een hele tijd in de kinderstoel en bij iedereen op schoot gezeten.
Bas, Laura en ik zijn op 27 juli op de fiets boodschappen gaan doen; op de terugweg begon het heel hard te regenen! Mark heeft samen met Bas en Laura gegeten, omdat ik een etentje had.
Op 28 juli zijn we naar de bibliotheek geweest. Bas en Laura hadden deze keer zelf boekjes uitgezocht (anders gaan ze altijd alleen maar spelen met de bouwblokken). Daarna zijn we nog even bij de Etos geweest. Om te voorkomen dat ze overal aan zouden zitten, heb ik ze allebei een biebboek gegeven. Ze zaten met zijn tweetjes in het gangpad te lezen en Bas liet aan iedereen zien wat er in zijn boek stond ;-). ’s Middags wilde Laura niet naar bed, maar aan het eind van de middag was ze toch wel erg moe. Ze moest veel huilen en toen ik ging koken, wilde ze in de kinderstoel in de keuken zitten. Daar zat ze te knikkebollen en toen ik het boxkleed had neergelegd, viel ze al snel in slaap.
We zijn op 29 juni boodschappen gaan doen en daarna bij opa en oma Van Aerle op bezoek geweest. Tante Maartje en Eline waren er ook. We hebben gezellig wat gedronken en daarna samen geluncht. Na de lunch zijn we weer naar huis gefietst. Het heeft veel geregend, maar we waren steeds net op tijd binnen.
We hebben op 30 juli vlug even een boodschap gedaan op de fiets en we waren gelukkig weer op tijd thuis voordat het erg hard begon te regenen. ’s Middags hebben we nog meer boodschappen gedaan.
Laura zegt altijd “puzzelelen” in plaats van “puzzelen”. Als ik dan zeg: “nee, Laura, het is “puzzelen”, zegt Laura: “nee, puzzelelelelelen” ;-)
Laura heeft erg veel last van muggenbulten. Ze krijgt heel grote, rode plekken die erg jeuken en de muggen blijven haar maar steken. De “stift” helpt gelukkig goed tegen de jeuk, maar de doosjes om muggen van haar kamer te houden werken wat minder. We hebben nu wat anders, hopelijk werkt dat beter.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative