Untitled
22 apr 2013
Fysiotherapie, verloskundige, 32wkn-echo

Op 17 april ben ik opnieuw bij de fysiotherapie geweest, omdat ik veel last heb van mijn bekken. Van de docente Zwangerschapspilates had ik al wat oefeningen gekregen waardoor de klachten minder zouden worden, maar het bleek dat die oefeningen juist helemaal niet goed waren… De oefeningen die ik van haar gekregen had, waren om de binnenkant van mijn dijen te trainen, maar daar heb ik juist al een paar weken spierpijn en volgens de fysiotherapeute moet ik die spieren juist ontlasten en de buitenkant van mijn dijen trainen. Ik heb nu weer nieuwe oefeningen, zowel voor mijn onderrug (waar ik voorheen fysiotherapie voor heb gehad en waar ik nu nog af en toe last van heb) als voor mijn bekken. Verder heb ik vandaag veel last van harde buiken gehad, ook bij minimale inspanning en ik ben snel buiten adem. Normaal voel ik ons kleintje de hele dag door wel bewegen, maar met zo’n harde buik is dat natuurlijk een stuk minder. Als ik even ging liggen, ontspande mijn buik na een tijdje wel en voelde ik ons kleintje gelukkig wel weer, maar echt gerust ben ik er niet op.
Omdat ik gisteren zoveel harde buiken had, heb ik op 18 april de verloskundige gebeld. Ik mocht meteen langskomen voor een extra controle. Wilma heeft mijn bloeddruk en urine gecontroleerd, die waren goed. Daarna ben ik bij verloskundige Evelien en stagiaire Esmee op controle geweest. Esmee heeft een uitwendig onderzoek gedaan. Ons kleintje ligt nog wel in een stuit, maar het hartje klonk goed en mijn buik voelde nu gelukkig ook niet heel hard aan. Daarna heeft Evelien nog een inwendig onderzoek gedaan, om te kijken of er geen sprake was van ontsluiting en om te kijken of mijn baarmoeder reactie zou geven. Gelukkig was alles goed. Ze dachten dat ik misschien een virusje onder de leden heb wat op mijn buik doorwerkt en adviseerden om in ieder geval vandaag een dagje in bed te gaan liggen. Verder moet ik voortaan plat als ik last krijg van harde buiken en het echt rustiger aan gaan doen.
Op 22 april hadden we een extra echo voor controle van de niertjes, omdat één niertje bij de 20-weken-echo wat vergroot leek (5,4 mm in plaats van 5 mm). Volgens de echoscopiste lag ons kleintje nu niet in een stuit, hopelijk blijft hij nu goed liggen! Gelukkig was bij de echo alles goed. De niertjes zagen er goed uit en ons kleintje ligt qua groei netjes op schema.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Wendy schreef
23 apr 2013
 
Oooooh wat een mooie echo ;)
Fijn dat alles goed is.
 
 
Google Analytics Alternative