Untitled
30 okt 2015
week 124: 23 t/m 29 oktober

Laura en ik hebben Bas op 23 oktober naar de Peuterspeelzaal gebracht. ’s Middags zijn we boodschappen gaan doen en daarna bij opa en oma Van Aerle op bezoek geweest. Bas en Laura hebben heel fijn gespeeld.
Op 24 oktober zijn Bas, Laura en ik ’s morgens boodschappen gaan doen. ’s Middags zijn we met zijn vieren naar het bos geweest. We hebben een stuk gewandeld en daarna hebben Bas en Laura fijn in de speeltuin gespeeld! Mark is nog een heel stuk terug moeten lopen, omdat Laura Nijntje kwijt was… We hebben lekker frietjes gegeten en daarna hebben Bas en Laura fijn in bad gespeeld.
We zijn op 25 oktober bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Tante Lucy was er ook. Bas heeft Laura geholpen met haar puzzel. Dat doet hij heel lief. Hij wijst het stukje aan en als Laura het goed doet, zegt hij heel enthousiast: “Góéd zo, meisje!!!”
Op 26 oktober zijn Bas, Laura en ik het hoofdbord van Laura’s bed weer op gaan halen. Dat was aan de achterkant onbehandeld, terwijl de rest van het bed roze is. Nu is het ook aan de achterkant roze gespoten. Mark heeft Laura’s bed weer in elkaar gezet en nu kan ze voor het eerst sinds 1,5 week weer gewoon in bed slapen in plaats van op een matras op de grond. We hebben met zijn drietjes “propjes” gemaakt en opgeplakt op een tekening van Nijntje. Bas en Laura vonden het allebei erg leuk. Laura is hard van de bank gevallen; ze had een bloedneus. Ze heeft een tijdje bij mij op schoot gezeten en daarna ging ze toch fijn samen met Bas buiten spelen. Helaas kwam ze binnen met ook nog een dikke, blauwe plek op haar voorhoofd…
We zijn op 27 oktober boodschappen gaan doen. Bas ging op zijn eigen fiets en heeft het supergoed gedaan! Laura zat op de driewieler. ’s Middags kwamen oma Van Aerle, tante Maartje en Eline op bezoek. Het was erg lekker weer en we hebben lekker in de tuin gezeten. Ik ben vandaag weer begonnen een poging te wagen Laura zindelijk te krijgen. Ze wilde vanmorgen op het potje, maar deed toen niets. Wel heb ik haar een armbandje om gedaan, wat ze al langer had en waar ze bedeltjes voor gaat “sparen” door op het potje te plassen. Ik heb haar verschillende keren op het potje gezet, maar dan deed ze niets. Ze heeft 3 x in haar broek geplast en na die 3e keer had ik de moed eigenlijk al bijna opgegeven. Ik had haar natte broek uitgedaan terwijl ze op het potje zat, ging naar boven om een luier te halen, maar toen ik weer bij Laura kwam, had ze het potje half vol geplast. Ze kreeg een sticker en een bedeltje voor aan haar armband. Even later kwam ze weer zeggen dat ze moest plassen en toen heeft ze weer een klein plasje op het potje gedaan. Toen kreeg ze de smaak te pakken en zo heeft ze vandaag 6 stickers verdiend voor op haar stickervel. Ze moet 9 stickers hebben en dan mag ze weer een ander bedeltje uitzoeken. Bas was erg lief voor zijn zusje. Als ze op het potje ging zitten, kwam hij Laura een boekje of haar Nijntje brengen.
Op 28 oktober hebben Bas, Laura en ik ’s morgens koekjes gebakken. We zijn vandaag lekker thuis gebleven, zodat we alle aandacht hebben voor Laura’s zindelijkheid. Het ging vandaag goed! Laura heeft 1x in haar broek gepoept, dus dat was meteen een zootje, en ze is 2 x net wat te laat komen zeggen dat ze moest plassen, maar ze heeft ook 5 x keurig op het potje geplast. Na de lunch was ze moe en viel ze op de bank in slaap (zonder luier, dus dat vond ik wel een beetje spannend), maar gelukkig is dat goed gegaan ;-). Toen ze wakker werd, wilde ze op het potje en toen werd ze helemaal overstuur. Ze heeft heel hard gehuild; zo hard dat ze ervan moest overgeven. Ik weet niet wat er met haar aan de hand was. Ik mocht niet naar haar kijken, maar als ik de andere kant op keek, riep ze meteen dat ik wel moest kijken. Ik zat bij haar en moest weg, maar zodra ik opstond, ging ze aan mijn trui hangen omdat ik moest blijven. Als ik haar over haar rug aaide, mocht ik niet aaien, maar als ik ophield, schreeuwde ze weer dat ik wel moest aaien. Heel frustrerend. Het heeft een hele tijd geduurd voordat ze weer gekalmeerd was. Laat in de middag is oma Van Mierlo nog even op bezoek geweest.
Op 29 oktober zijn we op de fiets boodschappen gaan doen. Het was erg lekker weer, maar ik durfde niet te voet te gaan, omdat we dan te lang van huis zouden zijn voor Laura, die net zindelijk begint te worden. ’s Middags hebben we van het weer genoten en in de tuin gewerkt. Ik heb het gras gemaaid en we hebben met zijn drietjes blaadjes in een plastic zak gedaan. Laura heeft het vandaag weer erg goed gedaan. Ze heeft een paar grote plassen op het potje gedaan. 2 x Was ze net wat te laat, waardoor ze een klein beetje in haar onderbroek had geplast. Poepen op het potje is niet gelukt; dat heeft ze in haar broek gedaan en toen werd ze weer net zo overstuur als gisteren.
Bas en Laura kunnen heel lief samen spelen. Ze hebben vaak zoveel plezier met elkaar! Dan rollen ze samen over de bank (daar ben ik dan weer wat minder blij mee :-0), rennen rondjes rond de tafel, spelen verstoppertje of zitten te kleuren en dan vragen ze: “Voor wie is jouw tekening? Deze is voor jou!” en dan zegt de ander: “Oh, deze tekening is ook voor jou!”
Maar soms kan vooral Bas Laura nogal klieren/pesten. Vooral als Laura moe is, kan ze daar slecht tegen. Dan wil Laura bijvoorbeeld hagelslag op haar boterham, en dan zegt Bas: “Nee, je moet jam”. Dan zegt Laura: “Nee, ik wil hagelslag!” en als Bas het dan nog een paar keer zegt, begint Laura te huilen.
Ook zegt Bas soms heel zachtjes tegen Laura dat ze iets moet doen wat niet mag .








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative