Untitled
11 dec 2015
week 130: 4 t/m 10 december

Voordat Laura op 04 december voor de eerste keer naar de Peuterspeelzaal ging, waren Zwarte Piet en Sinterklaas op het schoolplein. Laura heeft een puzzeltje gemaakt, terwijl ik een gesprekje had met juf Astrid en juf Suzanne en daarna heeft ze samen met juf Astrid gezwaaid. Laura heeft het zo goed gedaan! Ze heeft wel een paar keer gevraagd “waar mama nou toch was”, maar verder heeft ze fijn gespeeld. Ook op de Peuterspeelzaal is Zwarte Piet geweest. Laura had een kralenplankje gekregen. Toen ik haar op kwam halen, hebben we met zijn tweetjes een boodschap gedaan en daarna zomaar wat rondgefietst (Bas is 45 minuten later uit op vrijdag). ’s Middags zijn Bas, Laura en ik naar de bibliotheek geweest. Onderweg kwamen we een Zwarte Piet tegen, waar Bas en Laura een snoepje en een cadeautje van kregen. Tante Maartje, Eline en oma Van Aerle zijn nog even op bezoek geweest.
Laura en ik zijn op 05 december boodschappen gaan doen. In de supermarkt kwamen we Zwarte Piet tegen! Thuis hebben we pepernoten gebakken en daarna zijn we bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Na het avondeten hebben Bas en Laura voor de laatste keer dit jaar hun schoen mogen zetten. Ze zijn onder de douche geweest en toen we ze in bed wilden leggen, was Bas Koetje kwijt; die lag nog beneden. Toen Bas naar beneden ging om Koetje te halen, begon hij hard te roepen: er stond een grote zak bij de schoenen!!! We zijn met zijn allen weer naar beneden gegaan en daar stond inderdaad een grote zak met cadeautjes! Na het uitpakken hebben we gezellig nog wat gedronken en chips gegeten en daarna moesten Bas en Laura dan toch echt naar bed.
Op 06 december belde oma Van Aerle: Zwarte Piet heeft ook bij hen nog cadeautjes gebracht!!! Tante Willeke en oom Teun waren er ook al en later kwamen ook tante Maartje, oom Tom en Eline. Toen konden dan eindelijk de cadeautjes uitgepakt worden! Het was heel gezellig en we zijn allemaal goed verwend. Bas, Laura en Eline hebben fijn gespeeld en daarna hebben we gezellig met zijn allen gegeten.
Laura en ik hebben op 07 december Laura’s nieuwe Duplo-kasteel gebouwd en daar heeft ze fijn mee gespeeld. Ook heeft ze haar nieuwe puzzel een paar keer gemaakt. ’s Middags hebben Bas en Laura hun kerstboompje samen versierd.
Op 08 december hebben Laura en ik Bas naar de kleuterschool gebracht. Daarna hebben we Dieks opgehaald, omdat zijn zusje ziek was en zijn moeder hem daardoor niet naar school kon brengen. Laura heeft het weer goed naar haar zin gehad op de Peuterspeelzaal. Alleen bij het buitenspelen ging het even niet helemaal goed. Ze wilde van de glijbaan, maar dat mocht niet van een jongen. Bas nam het voor haar op en zei tegen de jongen dat Laura ook van de glijbaan mocht ;-). Toen ze uiteindelijk van de glijbaan mocht/ging, waren er (te) veel kindjes op de glijbaan en stiet ze haar hoofd tegen de zijkant van de glijbaan.
Laura is op 09 december mee geweest naar het wijkgebouw, waar ik samen met een paar andere moeders van de organisatie van Kinderspel de Kerstmiddag ging voorbereiden. Er waren nog een paar andere kinderen en Laura heeft lief gespeeld. We hebben thuis vlug een boterham gegeten en daarna hebben we Bas van school gehaald. Van 14:00 tot 16:00 was de Kerstmiddag. Eerst keken we met zijn allen een kerstfilm en daarna mochten de kinderen zelf kiezen wat ze allemaal wilden gaan doen: kerstboom versieren, skilopen (verkleed met allerlei winterspulletjes), kerstbal opvissen (uit een zwembadje), kerstslingers maken, een kerstster/theelichthouder kleuren, een glitter-tattoo laten zetten, een wafel versieren (met slagroom, hagelslag, muisjes). Laura heeft zich heel erg goed vermaakt! Tijdens de film heeft ze een hele tijd bij Cindy op schoot gezeten en de rest van de middag heeft ze lekker rondgerend. Bas, Laura en ik hebben frietjes gehaald, daarna hebben Bas en Laura even fijn in bad gespeeld. Toen Mark thuiskwam van het squashen, mochten ze nog even mee naar beneden en daarna zijn ze lekker gaan slapen.
Op 10 december zijn Fanny en Noud op bezoek geweest. Laura en Noud hebben fijn gespeeld en gepuzzeld. ’s Middags na school hebben Bas en Laura veel plezier gehad samen. Ze hebben samen een pop, een giraffe en een dinosaurus in het poppenbad van Laura gedaan. De keuken was redelijk droog gebleven, maar Bas en Laura waren allebei kleddernat ;-).








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative