Untitled
25 dec 2015
week 132: 18 t/m 24 december

Op 18 december had Laura haar eerste kerstontbijt op de Peuterspeelzaal. Toen we Bas naar zijn klas brachten, ging ze vrolijk tussen de kleuters zitten en ze was teleurgesteld toen ik zei dat ze met mij mee moest en bij de peuters mocht gaan eten. Bij de Peuterspeelzaal moest ze huilen. Ze wilde mee naar huis, op de bank onder het dekentje en thuis een boterham eten. Ik heb met haar een puzzeltje gemaakt en daarna ging het gelukkig weer wat beter. Uiteindelijk heeft ze het toch heel goed naar haar zin gehad. Toen Laura opgehaald moest worden, was net Bas met zijn klas een liedje aan het zingen bij de kerstviering. Sanne (de moeder van Dieks) heeft Laura daarom naar mij toe gebracht, zodat ik toch naar Bas kon kijken. Toen de viering was afgelopen, zijn we heel vlug naar huis gegaan, waar oma Van Aerle, tante Maartje en Eline al op Bas en Laura aan het wachten waren. Samen met hen hebben ze geluncht, terwijl ik bij Jan Linders moest werken voor Kinderspel. Na het avondeten zijn Mark, Bas, Laura en ik nog even een stukje gaan wandelen.
Laura en ik zijn op 19 december boodschappen gaan doen. ’s Middags hebben Bas en Laura een hele tijd fijn met zijn tweetjes in de tuin gespeeld! Toen ik een plukje haar van Laura op de grond zag liggen en vroeg hoe dat daar kwam, zei ze: “ik ben apper”… Ik heb Bas en Laura nog maar een keer heel duidelijk gezegd dat ze nóóit bij iemand de haren mogen knippen; dat alleen kapper Ellen dat mag. Toen zei Laura dat ze toch niet geknipt had. Ik weet dus nog steeds niet hoe die pluk daar kwam, maar hopelijk blijft het bij die ene.
Op 20 december zijn we bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Toen Laura voor het slapen gaan op de wc zat, vroeg ze: “wil jij mij zuigen?” Ik had geen idee waar ze het over had en dus vroeg ik nog maar een keer wat ze zei. Zegt ze weer: “wil jij mij zuigen?” Toen ik haar vroeg wat ze daarmee bedoelde, wees ze naar de föhn ;-)
Op 21 december zijn we naar de winkel gewandeld. Na het avondeten kwamen tante Willeke en oom Teun op bezoek. Bas en Laura kregen een mooie chocolade-lolly van de chocoladefabriek uit Keulen. Bas en Laura zijn heel druk bezig geweest om héél veel tekeningen te maken voor tante Willeke ;-).
We zijn op 22 december op de kerstmarkt bij Coppelmans en daarna bij tante Maartje, oom Tom en Eline op bezoek geweest.
Op 23 december hebben zijn we weer naar de winkel gewandeld. ’s Avonds hebben Bas en Laura fijn in bad gespeeld. Het poppenbad dat Laura voor Sinterklaas gehad heeft, gaat nu met pop en bad en al mee in bad ;-).
Op 24 december zijn Bas en Laura ’s morgens bij opa en oma Van Aerle geweest, omdat ik naar de tandarts moest. Tante Maartje en Eline kwamen ook. De kindjes hebben fijn gespeeld. We hebben samen nog wat gedronken en daarna zijn we weer naar huis gegaan. Mark was eerder thuis vandaag. Hij was bij de chirurg geweest voor een ontstoken talgklier in zijn nek. We hebben gezellig met zijn viertjes pannenkoeken gegeten; lekker met poedersuiker, smarties en “zilveren” balletjes en daarna een lekker sneeuwpopijsje. Na het avondeten hebben we samen nog even kersttekenfilmpjes gekeken.
In de vakantie hebben Bas en Laura heel vaak schooltje gespeeld. Bas is dan juf Eri en Laura is pas nieuw in de klas. “Juf Eri” belt mij de hele tijd op om te zeggen dat Laura het goed doet in de klas, maar meestal om te zeggen dat ze het heel vervelend vindt dat iemand Laura geslagen heeft...
Wel hebben Bas en Laura tot nu toe in de vakantie heel fijn en lief samen gespeeld. Ze hebben met de Lego gebouwd, lekker samen rondgerend, fijn gekleurd en geknutseld. Natuurlijk waren ze het af en toe niet helemaal met elkaar eens, maar ze hebben zonder ruzie heel fijn samen gespeeld.
Er klinken hier nog heel regelmatig Sinterklaasliedjes in huis.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative