Untitled
23 sep 2016
week 171: 16 t/m 22 september

Op 16 september is Laura naar de Peuterspeelzaal geweest. Toen ik haar kwam halen, zeiden juf Astrid en juf Suzanne dat Laura niet in haar hum was. Ze heeft vaak een beetje gehuild, maar toen ik haar vroeg of ze het niet leuk vond, zei ze dat ze het toch wel fijn heeft gehad. We hebben met zijn tweetjes boodschappen gedaan en zijn toen Bas gaan halen. We zijn samen met tante Maartje en Eline gezellig bij opa en oma Van Aerle gaan lunchen. Bas vroeg of hij met Eline mocht afspreken en toen wilde Laura ook. En dus heb ik Bas en Laura na de lunch naar tante Maartje gebracht. Ze zijn naar het park geweest en hebben in het speeltuintje voor het huis gespeeld. Na het avondeten hebben we met zijn viertjes weer een keer op de Wii gekart.
We zijn op 17 september naar Toverland geweest met het personeelsfeest van GE. We hebben een erg leuke dag gehad! We zijn in veel attracties geweest en Bas en Laura hebben erg genoten. We hebben lekker geluncht en ’s avonds hadden we er een barbecue. Daarna werd er afgesloten met een watershow met fonteinen, licht en muziek.
Op 18 september zijn we ’s middags naar het Zandbos geweest. We hebben eerst een stukje gewandeld en daarna hebben Bas en Laura fijn gespeeld in het Speelbos. Stefan uit Bas zijn klas was er ook en met zijn drieën hebben ze verstoppertje gespeeld.
Laura en ik hebben op 19 september mijn auto naar de garage gebracht; die moest vandaag gekeurd worden. We zijn gezellig met zijn tweetjes naar huis gewandeld, hebben boodschappen gedaan en daarna zijn we Bas weer op gaan halen voor de lunch. Na de lunch hebben we Bas weer naar school gebracht en daarna heb ik Laura naar tante Maartje gebracht, omdat ik naar een begrafenis moest. Laura heeft het goed naar haar zin gehad; toen ik haar kwam halen, wilde ze nog niet mee ;-). Na school kwam Patrick, een oud-collega van mij die bij een architectenbureau werkt, na school bij ons om te kijken naar de mogelijkheden voor het aanbouwen van een speelkamer. Bas en Laura waren, zeker in het begin, niet zo heel lief. Ze moesten huilen en toen ze televisie mochten kijken, waren ze het er niet over eens wat ze wilden kijken. Gelukkig zijn ze na een tijdje wel weer lief gaan spelen. Toen Patrick weer weg was, hebben Bas en Laura samen met Mark mijn auto opgehaald.
Laura wilde op 20 september niet naar de Peuterspeelzaal. Ze moest heel hard huilen op het schoolplein, maar gelukkig was het grootste verdriet weer over toen we naar binnen mochten. Ik heb met haar een puzzeltje gemaakt en daarna heeft ze me uitgezwaaid. Gelukkig heeft ze het toch weer fijn gehad. Na school zijn we met zijn drietjes naar “t Veldje” geweest (een nieuw speeltuintje vlakbij school). Sem uit de klas van Bas was er ook. Ze hebben heel fijn samen gespeeld. Samen met Laura ben ik nog naar de gemeente geweest om bouwtekeningen op te vragen van ons huis. Laura heeft daar lief met de lego gespeeld.
Op 21 september heeft Laura heel veel puzzels gemaakt. ’s Middags heeft ze fijn met Bas in de tuin gespeeld.
Op 22 september was het Bosdag. De school bestaat dit jaar 50 jaar en dat werd met de hele school gevierd in het Zandbos. Door alle leerlingen werd de openingsdans gedaan op “waar is dat feestje? Hier-hier!“. Daarna werden we ingedeeld in groepjes (Nicole en ik met Bas, Laura, Enzo, Braycen, Keano, Krijn, Saar, Niene en Levi) en deden we allerlei spelletjes. We kregen ranja, een appel en een lunch (broodjes met zoet, kaas, frikandel of knakworst). Na de spelletjes mochten de kleuters nog een tijd vrij spelen. Helaas kreeg Bas toen een flinke klap tegen zijn hoofd met de metalen schep van een graafmachientje. Hij had meteen een dikke bult op zijn hoofd en ik heb een hele tijd gekoeld. Gelukkig werd de zwelling toen minder. Bas was weer een beetje blij toen hij op de terugweg voor in de auto mocht zitten (Nol, Laura en Dries zaten achterin). Toen we op school aankwamen, ging het helaas ook met Laura mis: Ze viel met haar hoofd tegen een fiets, waardoor ze een wondje aan haar hoofd kreeg dat flink bloedde. In school heb ik haar hoofd samen met juf Judith schoongemaakt, om te kijken hoe erg het was. Het was maar een klein sneetje, maar het bloedde erg. Na wat koelen werd het bloeden snel minder. En zo zat ik na de bosdag in school met 2 kindjes met een handdoek tegen hun hoofd… Thuis heb ik Bas en Laura lekker even in bad gezet. Ze hebben fijn gespeeld en hadden gelukkig weer de grootste lol. We zijn samen met Mark gezellig bij opa en oma Van Mierlo gaan eten.
Bas en Laura spelen vaak restaurantje. Ze zetten het keukentje tegen de tafel, doen boodschappen, spelen met de kassa en gaan koken in de pannetjes op het fornuisje, terwijl ze onder de tafel zitten.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative