Untitled
21 jun 2013
week 1: 14 t/m 20 juni

Laura werd nagekeken door de co-assistent. Ze weegt 3.700 gram en had een goede Apgar-score van 9/10. Na het opfrissen van Laura en mij zijn opa en oma Van Aerle, tante Maartje, oma Van Mierlo en Bas op kraamvisite geweest. Omdat de vliezen langer dan 24 uur gebroken zijn geweest, moesten Laura en ik nog een nachtje ter observatie in het ziekenhuis blijven vanwege de verhoogde kans op infecties. Gelukkig was er een kraamsuite vrij waar we terecht konden en hadden we onze “eigen” kamer. Tussen de middag zijn peetoom Anton en Esther op bezoek geweest. ’s Middags kwam oma Van Mierlo Bas brengen en ook tante Maartje, Eline en oom Tom kwamen op bezoek. Na het eten zijn ook peettante Willeke, oom Arjan, tante Monique, Esther en Lars en opa en oma Van Mierlo geweest. Mark is met Bas naar huis gegaan en ik bleef met Laura in het ziekenhuis. Iedere 3 uur heb ik Laura gevoed en kwam er een verpleegkundige om haar ademhaling en temperatuur te controleren en te helpen met verschonen. Het voeden gaat gelukkig vanaf het begin erg goed en ook kan Laura zich goed op temperatuur houden. Wel is ze ’s nachts wat misselijk geweest en kwam er regelmatig wat melk en schuim terug. Omdat Laura op haar rug moest liggen, durfde ik niet te slapen, omdat ik bang was dat ze zich in de terugkomende melk zou verslikken. In overleg met de verpleging is ze wat meer op haar zij gelegd met aan allebei de kanten een kruik, zodat ze niet kon doorrollen op haar buik. Ondanks dat heb ik erg weinig geslapen.
Op 15 juni is Laura ’s ochtends weer gewogen. Ze was afgevallen tot 3.570 gram, wat ruim binnen de toegestane grens is. Mark en Bas waren er net voordat de kinderarts kwam om Laura te controleren. Gelukkig was alles goed en mochten we met zijn vieren naar huis! Het duurde wel wat lang voordat de ontslagpapieren klaar waren, omdat het erg druk was op de kraamafdeling. Verloskundige Emilie kwam nog even kijken hoe het met ons ging en toen het papierwerk eindelijk geregeld was, gingen we naar huis. Toch wel bijzonder, met Bas en Laura naast elkaar op de achterbank. Toen we net thuis waren, kwam kraamverzorgster Toos van Deursen. Opa en oma Van Aerle, tante Maartje en Eline, tante Willeke, oma en opa Van Mierlo, tante Monique, oom Anton en Esther zijn ’s middags op bezoek geweest. Mark en opa Van Mierlo hebben de ooievaar in de tuin geïnstalleerd, wat een hele klus bleek te zijn.
Toos heeft Laura op 16 juni voor de eerste keer in bad gedaan. ’s Ochtends kwamen opa en oma Van Aerle, tante Maartje, oom Tom en Eline en tante Willeke en oom Arjan op bezoek. Na het huisbezoek van verloskundige Emilie zijn opa en oma Van Mierlo en Esther ook nog op bezoek geweest. De rest van de dag zijn we lekker met zijn viertjes geweest.
Op 17 juni heeft Toos Laura ’s ochtends eerst weer in bad geweest. Daarna kwamen verloskundigen Emilie en Esmee. Ze hebben Laura gewogen en ze weegt nu 3.520 gram. Opa en oma Van Aerle zijn op bezoek geweest, de huisarts is even langs geweest en Mark heeft aangifte gedaan van de geboorte van Laura in de stadswinkel in Helmond. Toen Toos om 15.00 uur naar huis ging, was Mark weer thuis van zijn werk. Laat in de middag kwamen tante Maartje en Eline nog even.
Ook op 18 juni is Laura ’s ochtends in bad geweest. Daar geniet ze echt van! Daarna kwamen tante Willeke, oma Van Aerle en tante Maartje. ’s Middags zijn tante Maartje, Eline, oma Van Aerle en tante Willeke nog een keer geweest. ’s Avonds zijn opa en oma Van Mierlo geweest en Hein en Willemiek kwamen op kraamvisite.
Op 19 juni kwamen ze ’s ochtends al vroeg voor de hielprik en de gehoortest. Ze heeft eventjes gehuild, maar verder deed ze het prima. De oortjes zijn voor zover ze dat nu kunnen zeggen goed, de uitslag van de hielprik is over 3 weken bekend. Verloskundigen Evelien en Esmee zijn geweest. Laura woog 3.580 gram. Ik heb Laura vandaag voor de eerste keer zelf in bad gedaan. Het was erg warm vandaag, waardoor het moeilijk is om een ritme te vinden in de voedingen. De standaard van voeden om de 3 uur gaat niet op, omdat Laura vaker dorst heeft.
Laura is op 20 juni door Toos in bad gedaan, omdat ik me niet helemaal fit voelde. Opa en oma zijn ’s ochtends op bezoek geweest en s’ middags kwamen tante Maartje en Eline. ’s Avonds zijn tante Monique, oom Anton, Esther en Lars op bezoek geweest. Helaas liep het niet helemaal soepeltjes; ik was Laura boven nog aan het voeden en Bas had een ongelukje met zijn poepluier gehad, waardoor Mark Bas boven onder de douche aan het zetten was.
Laura slaapt veel en is erg tevreden. Ook ’s nachts gaat het goed. Er is al een nacht geweest dat ze om 01.30 uur een voeding had en de volgende pas weer om 06.30 uur.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative