Untitled
22 jan 2017
week 188: 13 t/m 19 januari

Op 13 januari was de diploma-uitreiking van Marks opleiding. Mark en ik hadden een heel dagprogramma in Leiden waardoor we al vroeg moesten vertrekken. We hebben Bas en Laura ’s morgens vroeg naar tante Maartje gebracht. Zij heeft Bas naar school en Laura naar de Peuterspeelzaal gebracht en ze daar ook weer opgehaald. Ze hebben samen met oma Van Aerle, oom Tom, tante Maartje en Eline bij ons thuis geluncht en fijn gespeeld. ’s Avonds hebben ze gezellig samen frietjes gegeten.
Laura is op 14 januari weer bij Mark thuis gebleven terwijl ik met Bas naar de zwemles ging. Bas en Laura hebben heel fijn met zijn tweetjes met de FunMais gespeeld. ’s Avonds begon Laura heel hard te huilen: ze had in haar broek geplast… Gelukkig was ze wel eerst uit bed gestapt en had ze in de gang staan plassen, waardoor haar bed gelukkig niet nat was.
We zijn op 15 januari gezellig bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Lars was er ook en Bas, Laura en Lars hebben verstoppertje gespeeld.
Op 16 januari hebben Laura en ik mijn auto naar de garage gebracht. Op de terugweg heeft Laura zelf gefietst. Tussen de middag zijn we overgebleven met De LunchClub. Het was weer erg leuk. Laura heeft een hele tijd met Maud aan de hand over het schoolplein rondgewandeld op zoek naar stokjes, blaadjes en dennenappels, die ze, bleek thuis, allemaal in haar jaszak gepropt had. Ook het voorlezen en het spelletje doen met de kleuters vond ze weer leuk. Na school zijn we nieuwe schoenen voor Bas gaan kopen en bij opa en oma Van Aerle wat gaan drinken. Tante Maartje was er ook.
Op 17 januari is Laura naar de Peuterspeelzaal geweest en zijn we tussen de middag weer overgebleven met de LunchClub. Na het eten zijn we een tijdje buiten gaan spelen en daarna ben ik met de kleuters en 2 kinderen uit een hogere klas naar binnen gegaan, waar we stoelendans gedaan hebben. Laura heeft alleen maar gekeken, want ze wilde niet meedoen. Thuis hebben Bas, Laura en ik gezellig samen op de bank Bas zijn nieuwe fotoboek gekeken, wat vandaag was bezorgd. Bas en Laura hebben daarna fijn met zijn tweetjes zitten knutselen. Bas had zijn eigen en Laura’s hand overgetrokken en die hebben ze allebei uitgeknipt, opgeplakt en versierd. Na het avondeten hebben we weer een keer met zijn vieren op de Wii gekart. Toen Bas en Laura naar bed gingen, renden ze heel hard tegen elkaar aan. Ze hadden allebei een bult op hun hoofd…
Laura en ik zijn op 18 januari ’s morgens naar het Wijkgebouw gegaan om alles klaar te zetten voor de filmmiddag van Kinderspel. Na de lunch zijn we weer teruggegaan naar het Wijkgebouw. Eerst mochten alle kinderen een puntzak versieren, daarna zijn we een film gaan kijken. Halverwege de film was er een pauze waarin de kinderen ranja kregen en popcorn in hun versierde puntzak. Daarna hebben we de rest van de film nog gekeken.
Laura en ik zijn op 19 januari bij Ellen geweest. Ellen heeft mijn haar geknipt, terwijl Laura een tekening voor haar maakte. Laura zegt steeds vaker “Nee, dat doe ik niet” als ik haar iets vraag. Vooral als ze moet opruimen, dan zegt ze dat ze het niet doet of dat ze moe is. Ook vandaag zei ze dat ze niet ging opruimen. Toen ik haar zei dat ze dat toch echt wel moest doen en dat ze anders maar in de hoek moest gaan staan totdat we zouden gaan eten, werd ze boos en sloeg ze mij. Ze vond het heel erg en moest erg hard huilen toen ze in de hoek stond, zo hard dat ze flink moest kokhalzen. Na het avondeten hebben Laura en ik op de Wii gekart.
Laura zegt steeds vaker dat ze moet overgeven, vooral als ze zich druk gemaakt heeft of gehuild heeft, maar iedere keer komt er niets.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative