Untitled
25 maa 2017
week 197: 17 t/m 23 maart

Op 17 maart hadden Mark en ik een gesprek met juf Astrid van de Peuterspeelzaal over de voortgang van Laura, terwijl Laura gezellig bij ons zat te puzzelen. Ze deed het op bijna alle punten goed. Het enige wat echt opviel, was dat ze niet hoog kan springen met 2 benen tegelijk  (dat was bij Bas ook zo) en dat ze soms uit het niets kan gaan huilen, vooral als ik haar kom ophalen. Dan begint ze soms te huilen omdat er eerder die dag iets gebeurd is; om aandacht te vragen, of als manier van verwerken? Laura en ik hebben boodschappen gedaan en daarna zijn we samen met Bas bij de schoolbieb geweest, waar Bas en Laura enthousiast nieuwe boeken hebben uitgezocht. ’s Middags hebben Bas en Laura fijn samen gespeeld. Ze zijn een tijdje buiten geweest en verder hebben veel met de Duplo gespeeld en gepuzzeld. Ook hebben we met zijn drietjes gezellig een spelletje gedaan.
Op 18 maart zijn we gezellig bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Tante Lucy was er ook. Mark, Bas en Laura zijn bij de hertjes in de wei geweest, omdat Bas voor het thema op school een foto wilde maken van hem met de hertjes erbij. ’s Avonds kwamen oma Van Aerle, tante Maartje en Eline oppassen, omdat Mark en ik een etentje hadden. Bas en Laura mochten lekker opblijven totdat zij er waren.
Mark, Bas en Laura zijn op 19 januari bij oom Anton, tante Monique, Esther en Lars op bezoek geweest; oom Anton was vandaag jarig. Omdat ze het gisteravond al gevierd hadden, was er vandaag verder geen bezoek en hebben Bas en Laura fijn met de Lego kunnen spelen. ’s Middags zijn Bas en Laura nog even met Mark mee naar oma Van Mierlo geweest en daarna hebben ze fijn in bad gespeeld. Oma Van Mierlo is ook nog even bij ons op bezoek geweest.
Op 20 maart ben ik met Laura voor de 2e keer naar de KNO-arts geweest. Omdat Laura, naast dat ze vaak klaagt dat ze zo moe is, ook regelmatig na inspanning of huilen aangeeft dat ze moet overgeven, (zonder dat er dan iets komt), is er besloten om toch de amandelen te laten knippen. Ik heb een vragenlijst ingevuld die wordt doorgestuurd naar de anesthesist. Die neemt contact op om een afspraak te maken en dan krijgt Laura een filmpje te zien waarin wordt uitgelegd wat er gaat gebeuren, hoe een dagopname eruit ziet en ze krijgt een rondleiding op de kinderafdeling. Op de terugweg mocht Laura even bij een speeltuintje spelen. Ze had de grootste lol . Ze was helemaal enthousiast dat de dokter haar amandeltjes weg gaat halen, want dan is ze nóóit meer moe! Hopelijk valt het allemaal mee… Na school hebben we met zijn drietjes een spelletje gedaan en hebben Bas en Laura fijn samen in de tuin gespeeld en geknutseld.
Laura is op 21 maart weer naar de Peuterspeelzaal geweest. Ze had een poppetje gemaakt waar “grashaar” op gaat groeien. Daar was ze heel trots op: ze kwam naar mij toegerend toen ik haar kwam ophalen en ik moest er meteen naar komen kijken. ’s Middags heeft Laura heel fijn geschilderd en met de klei gespeeld. Toen Bas weer thuis was van school hebben we met zijn drietjes spelletjes gedaan. Daarna hebben Bas en Laura weer buiten gespeeld, al ging het vandaag wat minder goed en hadden ze regelmatig ruzie.
Op 22 maart zijn Laura en ik een boodschap gaan doen bij Vevi Tools. Bij de parkeerplaats was een weitje met geitjes, kippen en 2 mini-kangoeroes. Laura vond ze erg mooi . Laura heeft gezellig even bij opa en oma Van Aerle gespeeld, terwijl ik naar de tandarts moest. We zijn Bas en Tijn van school gaan halen en hebben thuis een boterham gegeten. Daarna zijn Bas, Laura, Tijn en ik vertrokken naar het Wijkgebouw. We waren in totaal met 58 kinderen, die we verdeeld hadden over 2 groepen van 29. Onze groep is begonnen met knutselen in het Wijkgebouw: we hebben als bedankje voor de bakker een slinger gemaakt met een door ieder kind versierde, kartonnen boterham. Na het knutselen hebben we spelletjes gedaan, even binnen en daarna ook lekker buiten, voordat we met onze groep naar de bakker gewandeld zijn. Daar kregen alle kinderen ieder 3 bolletjes deeg die ze mochten kneden en versieren met zaadjes, pitjes en krentjes. Daarna mochten ze een eierkoek met jam versieren met allerlei snoepjes. Toen alle kinderen weer waren opgehaald, zijn Bas, Laura en ik weer naar het Wijkgebouw gewandeld om op te ruimen. Bas, Laura, Jule, Giel, Luca en Bram hebben fijn nog even buiten op het grasveld gespeeld. Weer thuis wilden Bas en Laura geen avondeten (ze hadden onderweg allebei al één van hun broodjes op); ze hebben lekker hun andere broodjes opgepeuzeld.
Op 23 maart zijn we overgebleven met De LunchClub. Laura heeft gezellig met Bas en zijn klasgenoten gegeten en daarna fijn buiten gespeeld. Thuis hebben Bas en Laura fijn een tijdje in de tuin gespeeld. Omdat mijn achterband (alwéér) helemaal leeg is, ben ik mijn fiets naar de fietsenmaker gaan brengen. Bas en Laura wilden ook mee. Bas is op zijn eigen fiets mee geweest en Laura op de loopfiets. Omdat Laura niet zo heel hard ging (ze wilde niet luisteren hoe ze de loopfiets moest gebruiken en in plaats van op het zadel te zitten, af te zetten en zich uit te laten rollen, liep ze met een fiets tussen haar benen) en het al vrij snel beu was, heb ik Laura voor op de fiets gezet en haar loopfiets achterop; dat ging wat sneller. Mark kwam ons bij de fietsenwinkel ophalen met de auto.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative