Untitled
21 maa 2014
week 40: 14 t/m 20 maart

Op 14 maart zijn we boodschappen gaan doen en daarna moesten we naar het consultatiebureau. Laura was 69,8 cm en woog 7.720 gram; ze volgt netjes de curve. Toen ik met Bas mee naar de wc moest, heeft de verpleegkundige Laura alvast gecontroleerd. Ze zat erg stevig voor haar leeftijd (veel kindjes zitten blijkbaar “op hun onderrug”, maar Laura zat al erg goed op haar billen met een rechte rug) en zette haar voetjes er al stevig onder als ze “stond”. Ik dacht dat de oorontsteking wel over zou zijn, maar omdat Laura af en toe haar oortje nog vastpakt, heb ik gevraagd of ze voor de zekerheid nog even in haar oortjes wilden kijken. Die zagen er gelukkig weer helemaal goed uit. Waarschijnlijk pakt ze haar oortjes vast als ze moe is of omdat ze last heeft van doorkomende tandjes. Bij opa en oma Van Aerle heeft Laura haar fruithap en een boterham gehad.
Laura heeft op 15 maart ’s morgens voor de eerste keer een boterham gehad in plaats van volledige borstvoeding. Ik ben samen met Laura en Bas al vroeg gezellig beneden gaan ontbijten. Toen Mark en Bas boodschappen gingen doen, heb ik Laura’s boxkleed op de grond gelegd en hebben we fijn samen op de grond gespeeld. Laura heeft flink liggen rollen en ook een tijdje rechtop zitten spelen.
Op 16 maart kwamen opa en oma Van Aerle op bezoek. Oma heeft Laura mee uit bed gehaald en haar fruithap gegeven. ’s Middags kwamen Jeroen, Kim, Karlijn, Leon, Bas, Sandra, Sven, Femke en Esmee op bezoek. Het was erg gezellig. Laura heeft een hele tijd bij Kim op schoot gezeten. Karlijn was erg lief voor Laura. Ze gaf haar handjes en knuffels, gaf haar haar flesje en speelgoed. Laura heeft nog even in de box gespeeld en is na haar avondeten even gaan slapen. Na de laatste voeding heeft ze een hele tijd hard gehuild. Als ik met haar rondliep, was het goed, maar zodra ze in haar bedje lag, begon ze weer hard te huilen.
Op 17 maart hadden Bas en Laura ’s morgens vroeg een ongelukje… Ik pakte in de keuken een bord voor Bas, toen ik Laura hoorde huilen. Bas had haar blijkbaar niet helemaal fijn geraakt met een stuk speelgoed: Laura kreeg een blauwe plek op haar voorhoofd en ze had haar eerste bloedneusje . Ellen kwam Bas zijn haar knippen en heeft ook Laura’s haar een beetje bijgeknipt. Daarna zijn we naar de supermarkt gewandeld. Bas en Laura hadden veel plezier: ik had Laura wat meer overeind gezet, zodat ze wat meer rond kon kijken. Bas en Laura konden elkaar daardoor ook beter zien. Bas kneep steeds in Laura’s voetjes, wat ze erg grappig vonden allebei. Toen Bas in bed lag, heeft Laura even op een kleed op de grond gespeeld. Ze vond het erg leuk om “zittend” te spelen. Bij het consultatiebureau zeiden ze dat ze stevig genoeg zit en dat we – ondanks dat ze nog niet zelf gaat zitten - mogen oefenen door haar af en toe even neer te zetten. ‘s Middags kwamen tante Maartje en Eline op bezoek. We zijn met zijn vijven naar de “machines” gaan kijken, hebben de eendjes gevoerd en zijn naar het speeltuintje geweest.
Op 18 maart wilde Laura niet in haar kinderstoel zitten. Omdat Bas nog niet wakker was, heb ik Laura haar boterham gegeven terwijl ze in Bas zijn stoel zat; dat vond ze erg leuk en ze zat ook erg goed. Ik vroeg Bas of hij voor de foto Laura een stukje van haar boterham wilde geven. Hij stopte Laura een stukje brood in haar mond en Laura vond het prima. Toen ik iets ging pakken in de keuken, was het Bas gelukt Laura´s bord te pakken en was hij haar stukjes brood in haar handje aan het geven, die Laura op de grond gooide. We zijn lekker een stukje gaan wandelen.
We zijn op 19 maart al vroeg gaan wandelen. We zijn eerst gaan stemmen en daarna boodschappen gaan doen. Laura heeft maar weinig geslapen vandaag. Ze is haar ritme aan het veranderen. Ze slaapt nu niet meer na de eerste voeding, maar na haar fruithap. Als ze wakker wordt, krijgt ze haar boterham en dan gaat ze later op de middag weer slapen.
Op 20 maart was het weer lekker zonnig. We zijn lekker een stuk gaan wandelen.
Ondanks dat Laura niet kruipt, is ze aardig mobiel. Al rollend komt ze wel waar ze wil zijn en gaat ze de hele kamer door.
Laura doet vaak verstoppertje: dan pakt ze haar slabbertje of knuffeltje vast en houdt die zelf voor haar gezicht.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative